Jurats
Jurat de Llargmetratges i Curtmetratges
Pere Gavíria
Periodista cultural a TV3.
El cinema, la lectura, l’art, la música… la cultura forma part de la vida de tothom i també de la meva. Sempre m’ha interessat qualsevol forma d’expressió artística, però, a més, he tingut la sort de poder orientar la meva carrera professional cap aquesta àrea de coneixement.
Fa gairebé set anys que treballo a la secció de Cultura dels Informatius de TV3. El cinema és una de les meves especialitats, cosa que m’ha permès conèixer molts projectes cinematogràfics impulsats a Catalunya des dels seus inicis. Des del guió al rodatge a la presència als festivals o a les gales de premis. També he fet la cobertura informativa dels festivals de Cannes, Sant Sebastià, el de cinema fantàstic de Sitges, el D’A Barcelona Film Festival o el BCN Sant Jordi Film Festival.
La literatura, les arts escèniques i les arts plàstiques i visuals són uns altres dels temes que també he treballat sovint com a reporter.
Però fa molts anys que estic a TV3, 27. I en tot aquest temps he fet feines molt diverses. He estat cap d’edició als telenotícies, sots cap de la secció de societat, he treballat a la secció d’economia, he fet programes especials i he estat, durant onze anys, el subdirector del programa setmanal de divulgació socioeconòmica Valor afegit.
Alexia Muiños
Nascuda a La Corunya. Estudia violoncel al Conservatori Superior i es llicencia en Ciències Químiques, especialitat Mediambiental. La seva passió pel cinema la porta a canviar la seva orientació professional i graduar-se com a directora i guionista a Barcelona —a l’escola CECC amb professors com Luis Aller, José Luis Guerín i Michel Gaztambide—, i, gràcies a una beca, completa la seva formació a Nova York.
El 2015 funda la seva productora Marineda Films. Les seves pel·lícules, Nit transfigurada, Assumptes domèstics, Mitjanit, Diumenge pel matí i En RE DO han estat premiades internacionalment.
Dinàmica, polifacètica i apassionada per l’art, els seus més de quinze anys d’experiència en el món audiovisual i les arts escèniques l’han portat a treballar en múltiples facetes de la indústria audiovisual, de runner, coach d’actors o com a directora i productora. Compagina el seu treball com a directora independent amb la interpretació, la docència i l’activisme feminista dins de European Women’s Audiovisual Network (EWA, associació de la qual és directora de programes i apassionada ambaixadora) i Dones Visuals, de la qual és una de les sòcies fundadores.
Molt bona comunicadora i dinamitzadora de conferències i debats. El seu estil com a directora ha estat valorat com a íntim i personal, proper a l’expressió poètica. Les seves crítiques cinematogràfiques, que destil·len ironia i feminisme, revelen indefectiblement el seu amor al cinema i respecte a l’autor.

Lucía Tello
Directora i guionista. Autora d’Endless Cinema (2019), documental presentat a DOC España de la Seminci, al Buenos Aires International Film Festival i al Festival de Cinema de Castelldefels, en què col·laboren cineastes com Agnès Varda, Michael Haneke, Isabel Coixet, François Ozon o Apichatpong Weerasethakul. Com a curtmetratgista, ha signat diversos títols presentats a la Fundació Reina Sofia o al Lleida Visual Art Festival.
És Doctora en Cinema i Directora Acadèmica del Màster en Estudis Avançats en Cinematografia (UNIR). També és docent del Màster en Creació de Guions Audiovisuals (UNIR) i professora del programa Filmmakers de l’ECAM. Escriptora i crítica de cinema, és autora a més d’una trentena de llibres. Escriu regularment a Huffington Post, a TodoEsCine i ia l’editorial Notorious.
Jurat de Llargmetratges i Curtmetratges Documentals
Daoud Sarhandi-Williams
És un cineasta i escriptor britànic reconegut en l’escena internacional. Estudià cinema a Londres (1982-1985) i ha treballat com a editor de documentals per a Channel 4 TV i la BBC.
És un cineasta multidisciplinari (productor, realitzador, guionista, muntador, fotògraf, dissenyador sonor) els llargmetratges del qual (amb Carolina Rivas) han guanyat quinze premis internacionals. El color de los olivos(Mèxic/Palestina, 2006), retrat d’una família Palestina en resistència; Lecciones para Zafirah (Mèxic, 2011), film sobre el fenomen migratori cap als Estats Units; 1 para 1 (Mèxic/Espanya, 2013), cinta que retrata el desallotjament d’una migrant embarassada. També és uns dels productors de la sèrie de cinquanta curtmetratges anomenada Videovalores (2015-20).
Defensor dels drets humans, va treballar a diverses organitzacions humanitàries durant les guerres dels Balcans, on va coordinar projectes internacionals i artístics. Arran de la seva experiència a Bòsnia i Hercegovina entre 1995-1998 va publicar el llibre Evil Doesn’t Live Here (2001), i, posteriorment, Bosnian War Posters (2022) i Ukraine At War (2023).
Marina Rubies
Graduada en Periodisme i Comunicació Audiovisuals, treballa en el món de la comunicació en empreses culturals lleidatanes. Com a guionista, ha estudiat al Màster en Escriptura del Guió Audiovisual (GAC, UB i UdL) i l’any 2022 és seleccionada en el laboratori IsLabentura Canarias amb el projecte Aniagua, que va rebre el Premi a Millor Guió de Llargmetratge atorgat per DAMA, l’associació de drets d’autor audiovisuals. També ha estat seleccionada en laboratoris de guió com el del Festival Ull Nu d’Andorra, en el III Foro de proyectos del Festival Ibicine i al XIII Taller Internacional de Guión del Bolívia LAB.
Actualment, treballa com a guionista en projectes de sèrie i en un llargmetratge del director Fernando Trullols, du a terme anàlisi de guions i s’està formant com a directora a l’escola Bandé a Part. Com a docent i periodista, imparteix classes de Narrativa en anglès i de Gèneres televisius la Universitat de Lleida, a més a més d’haver conduït el pòdcast Territori Creatiu de FiraTàrrega sobre processos creatius en les arts escèniques. L’any 2022 rep el premi de Comunicació HERA per un reportatge publicat sobre climateri amb perspectiva de gènere.
Núria Jové
Diplomada en Estadística i Llicenciada en Investigació i Tècniques de Mercat per la UB, va iniciar la seva trajectòria professional com a consultora a ACNielsen i ha treballat al Departament de Màrqueting d’Argal i Natural Optics Group.
Fa deu anys que forma part d’ILERNA. Ha treballat com a docent especialista en Investigació de Mercats i com a responsable de màrqueting dels centres que el Grup ILERNA té per tota Espanya.
Inquieta, apassionada i amb gran convicció que la formació professional està transformant la manera d’entendre l’educació, actualment s’ocupa de la gestió del centre que ILERNA té a Lleida, on va iniciar la seva aventura professional.
Jurat del Concurs de Curtmetratges Som Secundària
Agnès Guardiola
Nascuda a Dénia, al País Valencià, fa gairebé trenta anys que viu a les terres de Lleida. Va estudiar Filologia Anglesa a la Universitat de Lleida, i, més tard, també hi va cursar els màsters de Docència a Secundària i de Llengües Aplicades. Fa deu anys que treballa a la UdL com a professora associada de literatures, cinema i entreteniment en parla anglesa. També treballa a l’EOI de Tàrrega on fa classes d’anglès i tallers de llengua i entreteniment.
El cinema i la literatura han estat sempre les seves grans passions i entén aquestes com una extensió del concepte d’humanitat a les arts. Totes dues formes d’art et permeten sentir i expressar-te en la pell d’altres persones que viuen situacions diferents de la teva; un exercici d’empatia que només pot resultar en el civisme i la solidaritat que èticament s’espera del ciutadà del segle XXI.
Laia Planellas
S’ha format en teatre i teatre musical a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, on va iniciar el seu recorregut artístic, que posteriorment ha anat ampliant.
Va formar part de la primera generació de teatre d’alt rendiment de l’aula on va acabar de veure la seva passió per l’art. També ha participat en l’espectacle Max i Maxi, que promou la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones. Aquest forma part de les activitats de promoció de la salut en l’àmbit de les drogodependències, l’afectivitat i la sexualitat, que s’adrecen als joves de la ciutat.
Recentment, ha pogut participar en un concurs de curtmetratges local on, amb l’ajuda de l’Aline López, directora i guionista, va elaborar el curt Cuida’m, per visibilitzar la salut mental i la importància de demanar ajuda.
Aquests darrers dos anys ha estat elaborant un treball de recerca que intenta mostrar el vessant social i terapèutica del teatre on escriu la seva pròpia obra teatral Pell de paper.
En l’actualitat, estudia educació social a la Universitat de Lleida, on desitja poder acabar treballant utilitzant l’art com a eina social.
Guillem Garcia
S’ha format en teatre i teatre musical a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida on ha pogut complementar el seu recorregut artístic en la música.
Ha format part de diferents grups de cambra. En la seva formació de cambrística, ha rebut classes magistrals del Cosmos Quartet i de la pianista Catherine Ordronneau, i ha estat guardonat amb diversos premis d’arreu del territori. En aquests últims anys ha participat en orquestres com l’Orquestra Julià Carbonell i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya Alevins. L’any 2022 va resultar reserva de la Royal Concertgebouworkest Young d’Amsterdam.
Actualment, està estudiant estudis superiors d’interpretació clàssica i contemporània en l’especialitat de viola al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.