Skip to content

DE NIT

Durada: 20 min. Any: 2023. Directora: Ona Jané. Productora: Gentileza Películas, Mesala. Producció: Jorge Basterretxea, Alberto Gallego. Guió: Ona Jané, Marina Rodríguez. Fotografia: Sandra Roca. Intèrprets: Greta Fernández, Marta Millà, Anna Azcona. Idioma: català.

Lea i la seva mare Júlia decideixen passar un cap de setmana al camp per desconnectar de les seves atrafegades vides urbanes.

 

Curtmetratges de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió (ECCIT)

CURS 2022-2023

A TRAVÉS DE MI

Durada: 17 min. Directora: Berta Saura. Producció: Joana Vidal. Guió: Berta Saura. Fotografia: Gerard Satorra. Intèrprets: Ares Piqué, Abril Piñol, Imma Juanós, Dani Turashev, Adrià Escudero, Èric Oró . Idioma: castellà.

Delia transita pels seus records sense adonar-se que es precipita cap al record més temut.

CAEDES

Durada: 10 min. Directors: Mireia Garcia, Jesús P. Moreno. Producció: Mireia Garcia. Guió: Mireia Garcia, Jesús P. Moreno. Fotografia: Gerard Satorra.  Intèrprets: Júlia Caniu, Cristian Soares, Júlia Jimor, Àngels Ribes, Pau Culleré. Idioma: català.

L’Eva se’n va al local de festes del Jan i l’Aina per a descobrir qui va ser l’assassí de la seva germana a través de la ouija.

CANIBAL

Durada: 9 min. Director: J. P. Moreno. Producció: Marc M. Díaz. Guió: J. P. Moreno. Fotografia: Gerard Satorra. Intèrprets: Júlia Jiménez, Júlia Capdevila. Idioma: català.

Una noia li confessa a la seva parella un fetitxe sexual secret i les dues es disposen a provar-ho.

POR NATURALEZA

Durada: 26 min. Director: Xavier Sanfeliu. Producció: Daniel Sarramona. Guió: Xavier Sanfeliu. Fotografia: Gerard Satorra. Intèrprets: Quim Roca, Pep Durán, Rosa Monrous. Idioma: castellà.

Un pare sobreprotector descobreix que el seu fill és un assassí en sèrie, i comença lentament a sospitar que també va ser el responsable de la mort de la seva mare.

 

UN AMOR

SESSIÓ ESPECIAL FORA DE CONCURS

 Durada: 129 min. Any: 2023. Directora: Isabel Coixet. Productores: Buenapinta Media, Perdición Films, Monte Glauco AIE, RTVE, TV3 Televisió de Catalunya. Producció: Marisa Fernández, Sandra Hermida, Belén Atienza. Guió: Isabel Coixet, Laura Ferrero. Fotografia: Bet Rourich. Intèrprets: Laia Costa, Hovik Keuchkerian, Hugo Silva, Ingrid García-Jonsson, Francesco Carril, Luis Bermejo. Idioma: castellà.

Després d’escapar de la seva angoixant vida a la ciutat, Nat, de trenta anys, troba refugi al petit poble de l’Escapa, al més profund de l’Espanya rural. En una casa rústica i en ruïnes, acompanyada d’un gos salvatge i tosc, aquesta noia intenta tornar a reconstruir la seva vida. Després d’enfrontar-se a l’hostilitat del seu propietari i la desconfiança dels habitants del poble, Nat es descobreix a si mateixa acceptant una inquietant proposta sexual del veí Andreas. A partir d’aquesta estranya i confosa trobada sorgeix una passió devoradora i obsessiva que consumirà Nat completament i farà posar en qüestió el tipus de dona que creu ser.

Isabel Coixet

Va debutar amb Massa vell per morir jove (New Directors, 1989) i va aconseguir el reconeixement amb el seu segon treball, Cosas que nunca te dije (1996). La vida secreta de las palabras (2005) es va presentar a Orizzonti de Venècia i va obtenir el Goya a la millor direcció i al millor guió original. Ha competit a Berlín amb Mi vida sin mi (2003), Elegy (2008), Nadie quiere la noche (2015) i Elisa y Marcela (2019) i a Cannes amb Mapa de los sonidos de Tokio (2009). El 2018 The Bookshop (La librería) va aconseguir el Goya a la millor pel·lícula, a la millor direcció i al millor guió adaptat. El 2016 va presentar Spain in a Day a Projeccions TVE a Sant Sebastià, i el 2020 va dirigir Nieva en Benidorm. El 2022 realitzà el documental El sostre groc, presentat als festivals de Sant Sebastià i Som Cinema de Lleida, sobre les denúncies d’abusos sexuals ocorreguts a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.

Activitat paral·lela

Som Cinema Experience

Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles d’ILERNA, amb la col·laboració dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral de l’Aula de Teatre, uniran esforços i talent per tal de recrear —de la forma més fidedigna possible— una de les escenes de la pel·lícula Mi vacío y yo d’Adrián Silvestre, guanyadora del premi Som Cinema al Millor Llargmetratge de Ficció el 2022.

El rodatge tindrà lloc el dijous 19 d’octubre als Camps Elisis de Lleida durant tot el matí.

Curtmetratges d’ILERNA

Cicle Formatiu de Grau Superior Realització d’Espectacles Audiovisuals Curs 2022-2023

FORGIVEN

Durada: 4 min. Direcció: Julià Oller. Intèrprets: Julià Oller Barrera, Julià Oller Torres. Idioma: Castellà.

Commovedora història sobre la redempció, l’empatia i la importància de les segones oportunitats. Mostra com una trobada fortuïta entre dues persones pot tenir un impacte profund en les seves vides i recorda que, a vegades, la saviesa i la comprensió són més poderoses que la venjança.

QUAN EL CEL ES TORNA GRIS

(Documental)

Durada: 25 min. Direcció: Guifré Muixí. Idioma: Català.

L’abril de 1938 les tropes franquistes entren a la ciutat de Lleida, i converteixen el seu monument més emblemàtic, la Seu Vella, en un camp de concentració de presoners republicans. A través de familiars de les víctimes i d’historiadors experts, aquest documental explica com va ser aquest període tan fosc de la nostra història.

HASTA QUE TU NOS SEPARES

Durada: 9 min. Direcció: Claudia Garcia, Alejandro Sanz. Intèrprets: Estel Espasa, Miquel Rodríguez, Giotto Navarro, Tula Llena. Idioma: Castellà.

Albert, professor de matemàtiques de 33 anys i divorciat, acaba de rebre una notícia que li canviarà la vida totalment. Aquesta circumstància fa que conegui l’Úrsula, una dona misteriosa que l’acompanyarà en aquest darrer viatge.

QUIERES BOLSA?

Durada: 7 min. Direcció: Marc Gómez. Intèrprets: Conchi Canalejo, Lolita Martínez, Pilar Alonso, Pau Chacón, Ares Gironés, Marina Sabaté. Idioma: Castellà.

La història passa a una botiga de barri on els secrets i els rumors són mercaderia habitual. La dependenta gaudeix afegint detalls inventats i mentides a les confessions d’una de les clientes. Al final, la realitat mateixa superarà totes les xafarderies imaginables.

LA SITUACIÓ DEL GIN

Durada: 10 min. Direcció: Jaume Oncins. Intèrprets: Joan Andreu Comella, Teo Muladers, Pau Cortasa, Alexandra Teixidó, Mamadu Camara, Èric Oró. Idioma: Català, Castellà.

A través de sis personatges, una sèrie de malentesos donaran lloc a una sòrdida venjança.

WIRELESS

Durada: 17 min. Any: 2023. Directors: José Puchades, David Maqueda, Julieta Gasroc. Productora: Zero en Conducta Produccions, Trukitrek Films. Producció: Lola Sanhermelando. Guió: Julieta Gasroc, David Maqueda, Dora Cantero, José Puchades. Fotografia: Marc Costa. Intèrprets: Piero Steiner, Ramon Ródenas, Sarina Rohr. Idioma: castellà.

Eugenio és un vell titellaire amb més passat que present que viu ancorat en una cadira de rodes i en el record de la seva dona. En Ramon és un jove assistent que ajuda l’Eugeni en el dia a dia i en la seva fantasia.

QUIET

Durada: 17 min. Any: 2022. Director: Héctor Romance. Productora: Arlong Productions, Romance Produccions. Producció: David Ortiz, Héctor Romance. Guió: Héctor Romance, David Arrabal. Fotografia: Gemma Roges. Intèrprets: Roger Casamajor, Laia Valle. Idioma: castellà.

Un pare busca desesperadament la seva filla, desapareguda a l’edifici on treballa. La seva pèrdua revelarà un passat terrible…

PANTALLES BUIDES

Durada: 71 min. Any: 2022. Directors: Miguel Eek. Productores: Elobrador, IB3 TV. Producció: Miguel Eek, Virginia Galán, Nacho Tejedor. Guió: Miguel Eek. Fotografia: Toni Payeras. Idioma: català (mallorquí), castellà.

On és el públic dels cines? Quin és el futur de l’exhibició cinematogràfica? Projeccionistes, acomodadors, taquillers i empresaris de cinema conversen en algunes de les sales mítiques de Mallorca, les que continuen obertes, però també en les que van tancar les últimes dècades.

SINCOPAT

Durada: 14 min. Any: 2023. Director: Pol Diggler. Productora: Films de l’Orient. Producció: Sandra Forn. Guió: Pol Diggler, Ramon Lázaro. Fotografia: Kimio Ogawa. Intèrprets: Núria Florensa, Edgar Moreno, Roser Bundó, Jordi Rocaspana, Raul Tortosa. Idioma: català.

Ona, una executiva creativa d’una gran empresa, està a punt de llançar al mercat la darrera revolució tecnològica: un dispositiu que permet escoltar música directament des del cervell.

ART D’ALÇADA

Durada: 85 min. Any: 2022. Directora: Sandra Rull. Productores: Benecé Produccions. Producció: Xavier Atance. Guió: Meritxell Nus, Anna Boneta. Fotografia: Roger Corredera. Idioma: català.

Aquest és un viatge pel territori pirinenc on descobrirem quin paisatge i quin artista comparteixen escenari. Els seus personatges: el Pirineu i els artistes que s’hi inspiren.

Back To Top