skip to Main Content

EL SOSTRE GROC

Durada: 94 min. Any: 2022. Directora: Isabel Coixet. Productora: Miss Wasabi Films. Producció: Isabel Coixet, Carla Sospedra. Guió: Isabel Coixet, Laura Ferrero. Música: Chop Suey. Fotografia: Nadia S.  Idioma: català, castellà.

El sostre groc explica i denuncia el cas de l’Aula de Teatre de Lleida a través de les seves protagonistes. L’any 2018 un grup de nou dones van presentar una denúncia contra dos dels seus professors pels abusos sexuals que havien patit entre els anys 2001 i 2008, quan eren adolescents. Va ser massa tard. Per por, per vergonya, van trigar molt temps a entendre i digerir el que els havia passat. La denúncia va arribar quan el cas ja havia prescrit i es va arxivar.


Isabel Coixet

Va debutar amb Massa vell per morir jove (New Directors, 1989) i va aconseguir el reconeixement amb el seu segon treball, Cosas que nunca te dije (1996). La vida secretade las palabras (2005) es va presentar a Orizzonti de Venècia i va obtenir el Goya a la millor direcció i al millor guió original. Ha competit a Berlín amb Mi vida sin mi (2003), Elegy (2008), Nadie quiere la noche (2015) i Elisa y Marcela (2019) i a Cannes amb Mapa de los sonidos de Tokio (2009). El 2018 The Bookshop (La librería) va obtenir el Goya a la millor pel·lícula, a la millor direcció i al millor guió adaptat. El 2016 va presentar Spain in a Day a Projeccions TVE a Sant Sebastià, i el 2020 va dirigir Nieva en Benidorm.

DEFENSORES

INAUGURACIÓ FORA DE CONCURS

Durada: 94 min. Any: 2021. Direcció: Col·lectiu Tara. Productora: Col·lectiu Tara. Producció: Carles Pericas, Helena Moliné. Guió: Blanca Almendáriz. Música: Robert Farmer. Fotografia: Col·lectiu Tara. Idioma: català, castellà, anglès.

Els drets sexuals i reproductius en temps de crisi econòmica, social i política com el que vivim són els primers drets a ser atacats per grups fonamentalistes i d’extrema dreta per mantenir l’ordre econòmic i social neoliberal. Per mantenir-nos individualitzats, aïllats i no construint en comunitat. Perquè necessiten la repressió, l’opressió i l’aïllament de les persones per mantenir la seva cultura dels privilegis.


COL·LECTIU TARA 

Està format per dones professionals provinents de diversos àmbits (periodisme, història de l’art, comunicació, educació social i sociologia) i amb una experiència comuna en projectes educatius i de divulgació del coneixement sobre la cultura audiovisual, el gènere i el pensament social. L’educació mediàtica, el feminisme i la cultura visual són l’espai de confluència de les nostres competències, que van des de la didàctica de l’expressió artística i del cinema fins als estudis de gènere, la programació cultural i la producció audiovisual.

Back To Top