Skip to content

URRACA, CAÇADOR DE ROJOS

Durada: 68 min. Any: 2022. Directors: Pedro de Echave, Felip Solé. Productores: Quindrop Prod. Audiovisuales, Segula Films, RTVE, TV3, IB TV Balears. Producció: Pablo Azorín, Ana Peláez, Agustí Argelich, Nacho Tejedor, Mario Pons. Guió: Pedro de Echave. Música: Francisco Albéniz. Fotografia: Aníbal Landazuri, Marc Farré. Idioma: català, castellà.

Pedro Urraca Rendueles, policia franquista, agent E-8001 de la Gestapo, i col·laborador del Règim de Vichy, amb el sobrenom d’«El caçador de rojos» encapçalà la persecució i assetjament de nombrosos exiliats catalans, bascos i espanyols a França durant l’ocupació nazi. Va ser el responsable de la detenció de Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya, a qui va interrogar i custodiar fins a la frontera d’Hendaia on el va lliurar al govern franquista segellant la seva sort.


Pedro de Echave

Ha estudiat guió i realització de documentals amb els directors José Luis Guerín, Marta Zhein i Patricio Guzmán. Al camp docent ha impartit tallers audiovisuals per a joves per a Amnistia Internacional i per a diversos instituts públics (IES Manacor i IES Porto Cristo, Mallorca).

La seva filmografia com a director i guionista està vinculada especialment al documental històric i de temàtica social. Destaquen els següents títols: El hombre más peligroso de Europa. Otto Skorzeny en España (2019), Bayo y el Che. Ajedrez, guerrilla y Revolución (2019), La Silla y el General (2018) i El desembarco de Bayo (2016).

Back To Top