Skip to content

ROBIN BANK

Durada: 79 min. Any: 2022. Directora: Anna Giralt. Productores: Gusano Films, Indi Film, TV3. Producció:Jorge Caballero, Arek Gielnik, Sonia Otto. Guió: Anna Giralt. Animació: Laura Ginès, Pepón Meneses. Música: Meike Katrin Stein, Pablo Hasél, Jorge Arango. Fotografia: Aïda Torrent. Idioma: català, castellà, anglès (subt. català).

Robin Bank narra la història d’Enric Duran, un activista català autor d’un dels desfalcs més sonats de l’última dècada a Espanya. Durant més de dos anys, i després d’haver estudiat el sistema bancari a fons, va planificar una estratègia per aconseguir mig milió d’euros a través de 68 crèdits sol·licitats a 39 entitats bancàries. No els va tornar mai i va destinar els diners a projectes socials.


Anna Giralt

Cineasta, Investigadora i creadora de nous mitjans. Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster en Investigació i Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra.

El 2018 va ser seleccionada a l’IDFA DocLab Academy i el 2019 al Talent Campus de la Berlinale. El seu primer llargmetratge documental, Robin Bank, és una coproducció entre Espanya i Alemanya, compta amb la participació d’ARTE i Televisió de Catalunya. Ha participat en diversos mercats de coproducció internacionals com Dok-Leipzig i IDFA Forum, entre d’altres.

El seu darrer curtmetratge, 44 messages from Catalonia, ha estat produït per Field of Vision i publicat al prestigiós mitjà The Intercept. Ha dirigit i produït diversos curtmetratges documentals a països com l’Afganistan, l’Iran i l’Iraq, que han estat reconeguts en festivals internacionals.

Treballa com a consultora de nous mitjans i ha estat professora de narrativa digital a la Universitat de Barcelona, ​​la Universitat Ramon Llull i la Universitat Pompeu Fabra. També desenvolupa projectes interactius i de nous mitjans. El seu darrer treball com a coguionista i dissenyadora d’UX va ser l’experiència de RV Crònica d’una ciutat que va ser estrenada a SXSW VR Cinema.

Actualment, forma part del col·lectiu Artifici, amb Jorge Caballero, que du a terme projectes i investiga l’ús de la intel·ligència artificial en àmbits creatius.

Back To Top