Skip to content

L’ESPILL

Durada: 95 min. Any: 2022. Director: Màrio Pons. Productora: Segula Films. Producció: Màrio Pons, Felip Solé, Jordi Sebastià. Guió: Màrio Pons, Felip Solé. Fotografia: Màrio Pons. Idioma: català, francès (subt. català).

Rodejat de l’atmosfera dels fills de l’emigració republicana, l’Hilaire forma part de la generació de joves dels barris obrers de la Narbona dels anys seixanta. Viu la seva infantesa menyspreat per francesos, algerians, portuguesos, italians, gitanos… al crit de ‘español de mierda’.

Seixanta anys després d’haver marxat, Hilaire torna al seu poble natal, Camarles, per descobrir l’Espanya dels presos polítics i els exiliats catalans, un viatge interior de retorn al Delta, al llegat repressiu de la postguerra, però també al seu primer gran amor de joventut.


Mario Pons

Graduat Superior en Cinema i Audiovisuals per l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), Universitat de Barcelona, amb dues dècades d’experiència en el camp del guió, la producció i direcció de documentals per cinema i televisió.

Destaquen El Periple, la vella llum d’Europa (2018), Sègula, lo futur de les Terres de l’Ebre (2012) i La Batalla de la Memòria (2009).

Back To Top