Skip to content

LA VEU DE THAÏS

Durada: 86 min. Any: 2021. Director: David Casals-Roma. Productores: Nayox Films, ECCIT Films. Producció: David Casals-Roma. Guió: David Casals-Roma. Música: Cristina Barceló, Tristan Eckerson. Fotografia: David Casals-Roma, Gerard Satorra. Idioma: català, castellà, francès (subt. castellà).

Elena Jordi va ser la primera dona que va dirigir una pel·lícula a Espanya. Carla Mingueza, una jove actriu de Barcelona, es llança a la recerca de la pel·lícula Thaïs, l’única que va dirigir Elena Jordi i que actualment és considerada perduda. Durant la cerca, Carla descobrirà qui va ser Elena Jordi i el tràgic final de la seva vida i de la seva pel·lícula.


David Casals-Roma

Lleida, 1972

Va estudiar Cinema i Mitjans de Comunicació a la Birkbeck University de Londres. També es va matricular en diferents cursos de guió i direcció a Espanya, Regne Unit, França, Holanda, Itàlia i els Estats Units.

Ha dirigit curtmetratges, documentals i ha escrit diversos guions de llargmetratges. Ha guanyat més de cent premis arreu del món i treballa com a professor de guió i direcció en diverses escoles de cinema d’Espanya, França i els Estats Units. A més de fer cinema, ha escrit novel·les, contes, obres de teatre i poesia. L’any 2021 va publicar una novel·la titulada 21 dies de ràbia que va guanyar el Premi Morella Negra a la Millor Novel·la Noir publicada a Espanya per un escriptor novell.

L’any 2019 va iniciar ECCIT, una escola de cinema a Lleida amb l’objectiu principal de formar cineastes.

Back To Top