Skip to content

FRANCESCA I L’AMOR

Durada: 83 min. Any: 2022. Directora: Alba Sotorra. Productores: Alba Sotorra SL, Urban Factory. Producció: Alba Sotorra, Frédéric Corvez, Maéva Sauvinien. Guió: Alba Sotorra. Música: Djuna Lund. Fotografia: Lara Vilanova. Idioma: català, castellà.

Francesca és una artista plàstica enèrgica i vital. Quan la seva filla deixa el niu, s’aventura a Tinder, l’app de cites, iniciant un viatge interior a través del procés artístic, i el contacte amb els seus éssers estimats per tal de redefinir l’amor. Fresca, acolorida i divertida, Francesca i l’amor  és una oda a l’amor que una dona acull al llarg de la seva vida; dedicada a les dones que volen viure segons les seves pròpies normes i que simplement volen estimar i ser estimades.


Alba Sotorra

Directora i productora independent, fundadora de la productora Alba Sotorra SL, especialitzada en la producció de llargmetratges per a un públic internacional. Les seves pel·lícules estan creades sota una mirada de gènere, vinculades a la realitat social i política del moment. D’entre les seves produccions com a directora, destaquen El retorn: la vida després del ISIS (2021, SXSW, Hot Docs, Sheffield) —nominada als premis Goya, Focal Awards, Edinburgh TV Awards, RTS i Rose d’Or i guanyadora del premi Gaudí a Millor Documental, del Premi de l’Audiència i Premi Reteena del DocsBarcelona, i l’Esment Especial del Jurat a Varsòvia—; Comandant Arian (2018, Hot Docs, Xangai, Sheffield) —nominada al Gaudí a Millor Documental; Game Over(2015), guanyadora del premi Gaudí a Millor Documental—, i la recentment estrenada Francesca i l’amor(2022) —amb première al Festival de Màlaga. És també productora de pel·lícules de ficció com Per la llibertat (2020, Rotterdam, Kolkata), d’Ersin Çelik, i Mi vacío y yo (2022, Rotterdam, Màlaga), d’Adrián Silvestre, guanyadora del Premi Especial del Jurat al Festival de Màlaga, Millor pel·lícula – Premio Maguey al festival de Guadalajara, Menció especial al festival Boston Wicked Queer, D’A film festival, Mix Milano 2022, entre d’altres. Actualment, té diversos projectes entre mans com a productora: SICA (en postproducció), de Carla Subirana; La història oblidada (en producció), segona ficció de la directora afganesa Roya Sadat, i el llarg d’animació Rock Bottom (en producció), de María Trenor. Alhora, està desenvolupant les ficcions Bongoland, d’Adrián Silvestre, i Salen las lobas, de la nova directora Claudia Estrada, i els documentals Read My Breasts, d’Anja Salomonowitz, i Respira, Mama, de Meri Collazos Solà i Joan López Lloret.

Back To Top