Skip to content

LA MATERNAL

Durada: 122 min. Any: 2022. Directora: Pilar Palomero. Productora: Inicia Films, BTeam Prod. Producció:Valérie Delpierre, Álex Lafuente. Guió: Pilar Palomero. Fotografia: Julián Elizalde.  Intèrprets: Carla Quílez, Ángela Cervantes, Jordán Ángel Dumes. Idioma: castellà.

Carla, una noia jove embarassada i en risc d’exclusió, arriba al centre d’acollida La Maternal, on haurà d’aprendre a conviure amb les seves companyes adolescents i a preparar-se com a futura mare. Un repte vital que implica conèixer-se millor i comprendre el món que l’envolta i l’inestable i destructiva relació amb la seva mare.


Pilar Palomero

El primer llargmetratge de Pilar Palomero, Las niñas (2021), estrenat a Generation Kplus del Festival de Berlín, va guanyar la Biznaga d’Or a la millor pel·lícula al Festival de Màlaga i els Goya a la millor pel·lícula, millor direcció novell, millor guió original i millor fotografia. Anteriorment, havia dirigit els curtmetratges Sonrisas (2005), Niño balcón (2009), Chan Chan (2012), Noć (2015) i La noche de todas las cosas (2016), el migmetratge Zimsko sunce (2017) i el documental creatiu Horta (2017). Ha treballat com a guionista per a televisió i és la coguionista del llargmetratge Chaco (Diego Mondaca, 2020), estrenat al Festival de Rotterdam. La Maternal és el seu segon llargmetratge.

Back To Top