Jurats
Jurat de Llargmetratges i Curtmetratges
Montse Majench
Arnau Vilaró
És llicenciat en Comunicació Audiovisual i Doctor en Estudis Fílmics per la Universitat Pompeu Fabra. Va treballar al departament de direcció d’Estiu 1993 (2017) i, juntament amb Carla Simón, va escriure Alcarràs (2022). Inspirada en part de la infantesa que Vilaró va viure a Lleida, la pel·lícula va guanyar l’Os d’Or a la Berlinale del 2022. Actualment, desenvolupa la seva òpera prima com a director. Vilaró combina l’escriptura i direcció amb la docència i la investigació fílmica. Ha estat professor de cinema a les universitats UAB, UOC i ESCAC. És autor de l’assaig La caricia del cine (2017) i ha obtingut beques de recerca predoctoral i postdoctoral a París i a Mèxic, respectivament. També ha treballat com a crític de cinema i ha estat programador en institucions com el Museu Jeu de Paume de París, l’Ajuntament de Barcelona o la Fundació ‘La Caixa’.
Carolina Rivas
És una cineasta reconeguda en l’escena internacional. Va estudiar a Mèxic a l’Escola d’Escriptors de la SOGEM i a l’Escola Nacional d’Arts Cinematogràfiques de la UNAM. Autora del llibre Cine paso a paso. Va realitzar estudis de teatre i dansa butoh. És directora de la productora Creadores Contemporáneos i presidenta de l’associació Open Art. Va participar com a jurat de cinema a Documenta Madrid 2012. Després del seu curtmetratge Zona Cero (2003), seleccionat al Festival de Cannes. Les seves obres premiades són: El color de olivos (2006), Millor Direcció Documental al Golden Minbar (2007) i Valor en la filmación als Women Film Critics Circle Awards (2006), i Lecciones para Zafirah (codirigida amb Daoud Sarhandi, 2011), Millor Pel·lícula al Latinoamericano Film Festival van Vlaanderen (2013). Ha produït més de cinquanta curtmetratges, entre els auqls destaquen Crevices —de la seva sèrie Videovalores (2019), realitzat per un refugiat sirià, Dyaa Naim—, que va rebre el Premi +Youth Video Festival Plural (2019), i Intimidad del distanciamiento social, de Sasha Benarie, els premis Vision i Best Lockdown Film a l’Screen Culture Film Festival (2020). L’obra de Rivas s’ha caracteritzat per l’agudesa crítica i l’esperit humanista. Actualment, imparteix classes de Cinema del Món a ECCIT.
Jurat de Llargmetratges i Curtmetratges Documentals
Tito Banqué
Llicenciat en Comunicació Audiovisual a la UPF va formar part de l’equip que va engegar Lleida TV. Fa vint anys que fa televisió com a realitzador i creador de continguts, a més de produir i dirigir vídeos publicitaris.
Durant sis anys va ser realitzador a 8TV i operador d’imatge a TV3, després va passar a treballar a El Terrat durant cinc anys com a subdirector del programa Divendres (TV3) i format part de l’equip de realització de Movistar+ i DAZN durant sis temporades.
Des de fa tretze anys és professor associat a la UIC fent classes de Realització televisiva i de Creació Audiovisual, i des de fa tres anys també fa classes al Centre de Formació Ilerna.
Margarida Troguet
Gestora escènica curatorial, comissària independent de l’àmbit de les arts en viu.
Desenvolupa continguts, curadories i acompanyaments al voltant del projecte artístic dels creadors i de les estructures escèniques. Després de molts anys treballant per les arts escèniques des de l’administració local, ha endegat un projecte personal i independent sobre l’acompanyament artístic.
Des de juliol 2019 és vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya (CoNCA). Forma part de la comissió assessora de la Fira Mediterrània de Manresa (2019-2022) i coordina el programa Fem Dansa del Pla d’Impuls de la Dansa de Catalunya liderat per l’APdC (2016-2021).
És Facilitadora PRO de la Fira de Titelles de Lleida (2017-2022) i de La Mostra d’Igualada (2019-2022).
És professora convidada al Postgrau de Gestió d’Espectacles i Festivals de la Universitat de Barcelona (2018-2022), i al Grau d’Arts Escèniques de l’ERAM, adscrit a la Universitat de Girona (2019-2022).
Lleonard Delshams
Bogotà, 1956.
Als 10 anys va venir a viure a Lleida estudiant al col·legi Sant Jordi i posteriorment a l’institut Màrius Torres. Als 17 anys es trasllada a Barcelona i estudia cinema i fotografia a l’EMAV. Torna a Lleida i el 1982 comença a treballar al diari Segre al departament de fotocomposició, i un any després com a fotògraf. L’any 1988 guanya el premi Fotopress d’Esports amb la fotografia Quatre en un, fotografia de quatre ciclistes feta al velòdrom de Lleida. Ha col·laborat en diversos diaris com La Vanguardia, El País i El Periódico.
Jurat del Concurs de Curtmetratges Som Secundària
Consol Gonzàlez
Professora i actriu. Graduada en Art Dramàtic per l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. Ha cursat estudis al Col·legi de Teatre de Barcelona. Ha format part de les companyies lleidatanes SAC Espectacles i Fadunito, i ha participat, amb aquesta última, en diferents festivals de teatre de carrer nacionals i internacionals.
Abril Pinyol
Als tres anys va començar a fer teatre com a extraescolar a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, i també de molt petita va començar estudis musicals a l’escola i conservatori de música L’Intèrpret. Uns anys més tard, descobreix que les arts escèniques és el que més l’apassiona i que hi vol dedicar la seva activitat professional. La tardor del 2021 va tenir l’oportunitat de participar com a actriu en el projecte del Teatre Lliure Aquell dia tèrbol, fet que encara va afirmar més la seva inclinació professional. Actualment, continua formant-se com a actriu i està preparant el seu primer EP com a cantant.
Blau Granell
Fa teatre a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida des dels cinc anys. Allí ha format part de la companyia Petiestable 12 i Inestable 21. Treballa esporàdicament amb la Companyia Xip Xap i el 2021 va treballar al Teatre Lliure com a intèrpret d’Aquell dia tèrbol, dirigida per Alicia Gorina. Actualment, estudia Estudis Literaris a la UB que compagina amb Estudis Professionals d’Art Dramàtic al Col·legi de Teatre de Barcelona.