Skip to content

VIDRES DE COLORS

Durada: 14 min. Any: 2022. Director: Esteve Riambau. Productores: Eddie Saeta. Producció: Lluís Miñarro. Guió: Esteve Riambau. Música: Anahit Simonian. Fotografia: Maribel Núñez. Idioma: català.

El cineasta visita la casa dels avantpassats amb la invocació de fotografies familiars i la veu dels pares. Un viatge a la memòria a través d’objectes i espais quotidians sobre els quals sembla que no ha passat el temps.


Esteve Riambau i Möller

Barcelona, 1955

És historiador, crític i director de cinema i director de la Filmoteca de Catalunya des de 2010.

Doctorat en Ciències de la Comunicació, exerceix de professor titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El 2011 va ser elegit vicepresident de la FIAF (International Federation of Film Archives). Durant sis anys va pertànyer al seu Comitè Executiu i el 2013 va organitzar el seu congrés a Barcelona. És professor del Màster de Documental Creatiu i del d’Investigació en Comunicació Audiovisual de la UAB, ha impartit cursos i conferències a l’Escola de Cinema de San Antonio de los Baños (Cuba) i a les universitats de Stanford, Califòrnia a Los Angeles (UCLA), Estatal de San Francisco, París III, La Sapienza (Roma), Cambridge i Massachusetts Amherst o al Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA) i a la Cinémathèque Française. El 2017 va ser condecorat pel Govern francès com a Oficial de l’Ordre des Arts et des Lettres per la seva activitat en l’àmbit de la cultura i el 2022 va ocupar la càtedra Mercè Rodoreda de la Universitat de la Ciutat de Nova York (CUNY).

Back To Top