skip to Main Content

LA COLÒNIA

Durada: 23 min. Any: 2022. Director: Ismael Muñoz. Productora: Produccions E6, Institut Pere Martell. Producció: Sergi Robert. Guió: Ismael Muñoz. Música: Àlex Badia. Fotografia: Gemma Seguí. Idioma: català.

Com era la vida social a la colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders (el Vendrell, Tarragona)? Quin paper va tenir l’estació a la guerra civil?


Ismael Muñoz

És un jove músic que a través de compondre per a campanyes publicitàries i produir els seus propis videoclips es va començar a veure vinculat al món de l’audiovisual. Després de formar-se en realització audiovisual i espectacles comença la seva trajectòria marcada als inicis i per casuística pel gènere documental. “La Colònia” és el seu treball de fi de grau.

L’ÚLTIMA IMPRESSIÓ

Durada: 13 min. Any: 2021. Directora: Marta Alonso. Producció: Marta Alonso. Guió: Marta Alonso. Fotografia: Marta Alonso. Idioma: català.

Evolucionar és arriscar. És la clau per sobreviure, ja ho diuen. Però en el cas de les arts gràfiques ha estat el modus vivendi: des de la litografia, fins a l’òfset, i ara el món digital.


Marta Alonso

Llicenciada en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i tècnica d’imatge i so, inicia la seva carrera professional com a redactora, guionista i productora de continguts a televisió i ràdio a l’àmbit local i autonòmic de les Balears. Enamorada de les històries humanes, singulars i locals, ha realitzat diversos documentals.

UN PARELL DE CANÇONS DESPRÉS

Durada: 20 min. Any: 2022. Director: Jaume Carrió. Productora: Tomavistes. Producció: Jaume Carrió, Aline O. Tour, Miguel Ángel Santander, Nacho Tejedor. Guió: Jaume Carrió. Música: Miquel Àngel Aguiló. Fotografia: Luis Moranta. Idioma: català.

Joan és un artista urbà que transgredeix el ritme vertiginós imperant i pinta un mural de cinc-cents metres quadrats que inspirarà Aina, una cantautora afectada pel bloqueig creatiu. Mallorca és l’escenari d’aquest curtmetratge que vol funcionar com una reivindicació filmada de la força sinergètica de l’art i la cultura.


Jaume Carrió

Mallorca, 1983

Llicenciat en Comunicació Audiovisual pel CESAG, és professor i director de cinema. Entre els seus curtmetratges destaquen Caragol treu banya (2009), Chat vol dir moix (2016), Hostal Orión (2018) i Aquells que haurien d’haver anat a París (2020). El seu únic treball al camp de l’animació, Woody & Woody (2018), va guanyar el premi Goya al millor curtmetratge d’animació.

VIDRES DE COLORS

Durada: 14 min. Any: 2022. Director: Esteve Riambau. Productores: Eddie Saeta. Producció: Lluís Miñarro. Guió: Esteve Riambau. Música: Anahit Simonian. Fotografia: Maribel Núñez. Idioma: català.

El cineasta visita la casa dels avantpassats amb la invocació de fotografies familiars i la veu dels pares. Un viatge a la memòria a través d’objectes i espais quotidians sobre els quals sembla que no ha passat el temps.


Esteve Riambau i Möller

Barcelona, 1955

És historiador, crític i director de cinema i director de la Filmoteca de Catalunya des de 2010.

Doctorat en Ciències de la Comunicació, exerceix de professor titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El 2011 va ser elegit vicepresident de la FIAF (International Federation of Film Archives). Durant sis anys va pertànyer al seu Comitè Executiu i el 2013 va organitzar el seu congrés a Barcelona. És professor del Màster de Documental Creatiu i del d’Investigació en Comunicació Audiovisual de la UAB, ha impartit cursos i conferències a l’Escola de Cinema de San Antonio de los Baños (Cuba) i a les universitats de Stanford, Califòrnia a Los Angeles (UCLA), Estatal de San Francisco, París III, La Sapienza (Roma), Cambridge i Massachusetts Amherst o al Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA) i a la Cinémathèque Française. El 2017 va ser condecorat pel Govern francès com a Oficial de l’Ordre des Arts et des Lettres per la seva activitat en l’àmbit de la cultura i el 2022 va ocupar la càtedra Mercè Rodoreda de la Universitat de la Ciutat de Nova York (CUNY).

S’ALTRA BANDA

Durada: 16 min. Any: 2021. Directora: Sònia Buj. Productora: ESCAC Films. Producció: Sònia Bug. Guió: Sònia Buj. Música: Marc Domingo. Fotografia: Guillermo Labarga. Idioma: català, castellà.

A l’altra banda de la badia d’un petit poble al nord de Menorca diuen que hi viu un home que anomenen Pepe el Malo. Poques persones l’han vist, però tothom n’ha sentit a parlar, i la multitud d’històries que l’envolten són, de vegades, contradictòries.


Sònia Buj

Barcelona, 1996.

Ha estudiat el grau de cinema i mitjans audiovisuals a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) en especialitat documental. S’altra banda és el seu treball final de grau i primer documental com a directora.

BIENVENIDES A LA HOUSE

Durada: 19 min. Any: 2022. Directors/a: Beatriz del Caz, Fabián Muñoz, Sam Rausell. Productora: Maranta Films. Producció: Sam Rausell. Guió: Beatriz del Caz, Fabián Muñoz, Sam Rausell. Fotografia: Sam Rausell. Idioma: castellà, català (valencià).

Cansades de no tenir un lloc segur on viure la seua identitat, un grup d’artistes queer s’ajunten per construir la primera casa cultural i refugi LGTBIQ+ de València. Sense diners, però amb moltes ganes, s’armen de plomes, perruques, il·lusió i brillantor per crear un lloc segur per a tots.


Beatriz del Caz, Fabián Muñoz i Sam Rausell

Són tres joves realitzadors valencians que es van conèixer al grau de Comunicació Audiovisual a Gandia. Per a Beatriz i Sam aquest és el seu segon curtmetratge documental després de La meva vida després del foc, ella com a directora i ell com a director de fotografia. Bienvenides a la House és el primer documental en què Fabián intervé com a director.

Back To Top