Skip to content

Vivos se los llevaron, vivos los queremos. 43 Ayotzinapa

Dimarts, 1 de desembre / 20 h / Cafè del Teatre / Entrada Gratuïta

Off Som Cinema presenta documental sobre els estudiants mexicans desapareguts a Iguala.

Presentació i posterior col·loqui a càrrec de: Víctor Bretón, professor d’Antropologia a la Universitat de Lleida, Teresa Niubó, de La Garriga Societat Civil, Francesc Parés, de Llumull Accions Audiovisuals.

Durada: 20’. Any: 2015. Directors: Franki Reichart i Teresa Niubó. Producció: La Garriga Societat Civil/Llumull Accions Audiovisuals. Guió: La Directa. Música original: El Cóndor Gamiño. Fotografia: Sergi Grau i Francesc Parés. Idioma original: Castellà.

El cas de l’escola Rural d’Ayotzinapa a l’Estat de Guerrero, Mèxic, dels 43 estudiants desapereguts, és una brutal mostra de la impunitat diària que pateix la població mexicana, en un foc creuat entre l’Estat i els poderosos càrtels de la droga. Moltes vegades, aquesta línia divisòria desapareix i la col∙lisió entre polítics i criminals converteix pobles i comunitats en inferns nodrits de fosses comunes. La desaparició dels 43 normalistes la nit del 26 de setembre de 2014 és un episodi en la història recent que ensorra la sensació de seguretat que el president Enrique Peña Nieto ha volgut vendre amb la detenció de grans narcotraficants. El documental, parla amb representants, familiars i societat civil dels 43 estudiants desapareguts.

Back To Top