Skip to content

Off Som Cinema presenta el Dia Serrallonga, la llegenda del bandoler

SERRALLONGA, una mini sèrie televisiva venuda a més de seixanta països

OFF Som Cinema, secció no competitiva de la Mostra de Cinema Audiovisual Català, organitzada per l’Ajuntament de Lleida i Suggeriments amb la col·laboració de CaixaForum Lleida, presenta a Lleida la mini sèrie televisiva Serrallonga. La sessió que és gratuïta tindrà lloc el dissabte 14 de febrer a les 17 h, al CaixaForum de Lleida.

El Dia Serrallonga és una activitat cultural que es basa en la projecció dels 2 capítols i un col·loqui posterior que convida al públic a reflexionar sobre el personatge, la situació sociopolítica de la Catalunya del segle XVII i les seves derivacions. Aquesta activitat, on es barregen el cinema i la història catalana, comptarà amb la presència del seu director Esteve Rovira (La Riera), alguns dels actors del repartiment com Ramon Godino, Joan Muntal, Mark Ullod i amb Joaquim Bundó, President de l’Associació Art i Cultura Sant Vicenç de Castellet, impulsor d’aquesta activitat cultural.

Serrallonga és una mini sèrie per a TV de dos episodis sobre la vida del famós bandoler Joan Sala i Ferrer, dirigida per Esteve Rovira i coproduïda per Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i Oberon Cinematogràfica. La mini sèrie va ser venuda a més de seixanta països, entre ells Rússia, Estats Units, Mèxic, Finlàndia, Romania, Turquia i Iran. Serrallonga va participar en diversos festivals de cinema i televisió i va ser nominada com a millor pel·lícula al Festival de Cinema de Xangai i als Premis Gaudí en la seva primera edició, com a millor pel·lícula per a TV. Esteve Rovira també va ser nominat com a millor director als premis Magnòlia del Festival de Cinema de Xangai (2009).

El film versa sobre la història d’un bandoler que esdevé llegenda, en una època dura on la lluita per sobreviure era la principal preocupació d’un poble esclavitzat per la fam i en què el bandolerisme era una de les poques sortides de la misèria. Joan Sala, àlies Serrallonga, per damunt de tot és un rebel. Robatoris i assalts fan que sigui admirat pel poble i la seva llegenda creixi imparablement fins el final del seus dies.

Back To Top