skip to Main Content

El Teatre Municipal de l’Escorxador acull l’obertura del 8a Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha remarcat la dimensió audiovisual de la cultura catalana que es projecta en aquest festival, que reconeix i fomenta les creacions cinematogràfiques de proximitat.

Som Cinema presenta, del 18 al 22 d’octubre, 17 obres de ficció i 11 documentals, entre llargs i curts. A més de “Matar a Dios”, de Pintó & Caye, destaquen la lleidatana “Algo de Valentina”, de Jordi Celma, o l’estrena de l’òpera prima d’“El dulce sabor del limón”, de David Aymerich, entre altres.

Obre el Festival la recent guardonada a Sitges “Matar a Dios”.

També es podrà veure el making off “Vida Privada, darrere de la càmera”, mini sèrie gravada dirigida per Sílvia Munt, que aquesta setmana enregistra la banda sonora a l’Auditori.

El Teatre Municipal de l’Escorxador acull aquest dijous l’obertura de la 8a edició de Som Cinema, el festival de l’audiovisual català que té lloc a Lleida del 18 al 22 i que constitueix un dels tres festivals de cinema que organitza l’Ajuntament de Lleida. La pel·lícula recent guardonada a la secció oficial del Festival de Sitges “Matar a Dios” inaugurarà un festival que té com un dels seus objectius atansar al públic el cinema de proximitat que no sempre arriba a els pantalles i fomentar la creació i producció del sector. El paer en cap, Àngel Ros, ha presentat la mostra Som Cinema 2017 i ha remarcat la dimensió audiovisual de la cultura catalana que es projecta en el festival i la seva voluntat de reconèixer i promoure aquesta industria amb audiovisuals de proximitat. Ro ha posat en relleu que a l’acte inaugural també es podrà veure el making off “Vida Privada, darrere de la càmera”, minisèrie dirigida per Sílvia Munt, que s’ha gravat a Lleida i Cervera, i que compta amb la col·laboració del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC), ubicat al Magical.

El festival projectarà 7 pel·lícules i 10 curts de ficció -hi haurà un onzè a la cloenda, “Cita con el éxito”, de Robert Garcia (Mollerussa-Barcelona)- i 6 llargmetratges i 5 curts documentals. La directora de Som Cinema, Anna M. Bofarull, ha destacat l’alt nivell i professionalitat de les obres presentades i que molts dels treballs reflexiones sobre l’entorn, la història i la memòria. Bofarull ha insistit en què el festival lleidatà té el repte d’apropar a la ciutadania les creacions locals i de proximitat i que cada any vaig creixent. Enguany es donarà el I Premi Som Cinema Comunicació 2017, a la revista digital “El Cinèfil”.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida donen suport a la mostra. La directora de l’IEI, Montse Macià, ha manifestat l’aposta per iniciatives que posin en valor les arts catalanes, expressades en diferents llenguatges. Macià ha afirmat que Som Cinema és un cinema de proximitat, jove, transversal, amb temàtiques noves i compromeses.

El director del CECAAC, Santi Lapeira, ha comentat que Som Cinema té un format diferent amb iniciativa pública i privada, que dóna bons fruits i que permet créixer. Lapeira ha posat èmfasi en la projecció del making off de “Vida Privada”, sèrie de la qual es gravarà fins divendres la banda sonora a l’Auditori Municipal Enric Granados, amb músics de Lleida, mostrant així la capacitat de la ciutat de crear musicalment. El director del CECAAC ha apuntat que “Vida Privada” es preveu estrenar el primer trimestre de l’any que ve, però que hi hauria una preestrena a Lleida.

Back To Top