Skip to content

Som Cinema presenta el cartell de la 14a edició

El Festival de l’Audiovisual Català se celebrarà del 18 al 22 d’octubre a Lleida

El Festival de l’Audiovisual Català-Som Cinema presenta el cartell de la 14a edició, que se celebrarà del 18 al 22 d’octubre de 2023. La imatge, obra de Josep Maria Cazares, recrea la iconografia de la mítica pel·lícula Casablanca sobre una estampa hivernal de la ciutat de Lleida.

Som Cinema l’organitza l’Ajuntament de Lleida amb el suport de la Diputació de Lleida-Institut d’Estudis Ilerdencs i la Universitat de Lleida. La producció és a càrrec de l’entitat Suggeriments.

La convocatòria de la 14a edició del Festival ha rebut 158 treballs procedents de Catalunya, el País Valencià i Balears. D’aquest total, 11 són llargmetratges de ficció, 27 documentals i 120 curtmetratges. Dos dels curts presentats s’han realitzat a Lleida, un d’ells amb producció andorrana i realitzat al Magical.

L’equip del festival està ultimant la selecció de les pel·lícules que constituiran les seccions oficials. Hi haurà dos jurats, un per a les obres de ficció i un altre per als documentals. La pel·lícula de ficció que obtingui el primer premi rebrà un guardó de 2.000 euros.

Com a part del Festival, també se celebra el certamen Som Secundària, dedicat a curtmetratges realitzats en instituts, que en aquesta edició ha rebut vuit treballs.

Som Cinema és el festival de referència dedicat en exclusiva a les produccions cinematogràfiques d’àmbit català. Una part important de la mostra es dedica al públic i als creadors joves, a través del concurs Som Secundària i de les projeccions de curtmetratges dels centres educatius de Lleida especialitzats en audiovisuals.

Back To Top