Skip to content

Som Cinema premiarà enguany la recentment tancada redacció de Fotogramas a Barcelona

II Premi SomCinema Comunicació que té com a finalitat reconèixer la tasca de professionals de la comunicació en la difusió de la cultura del cinema i l’audiovisual català

El premi Som Cinema Comunicació, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, destacarà enguany la feina de la redacció catalana de la revista Fotogramas com a reconeixement a la trajectòria històrica de la publicació. Serà també un homenatge al que ha estat el seu darrer equip que fins al darrer moment ha mantingut l’esperit dels seus inicis. Una redacció formada per Pere Vall, Roger Salvans, Philipp Engel, Àlex Gil, Vicenç Autonell i el mateix director Toni Ulled, entre d’altres.

Des de l’equip directiu de Som Cinema “som conscients de la necessitat de difondre la feina de creadors, productors, intèrprets, guionistes i agents de la indústria audiovisual i per aquest motiu hem volgut crear aquest guardó. Un premi que reconeix la tasca fet des de la vessant de la comunicació”.

En la seva segona edició el jurat del Premi Som Cinema Comunicació ha estat format per:

  • Oti Rodríguez Marchante (Crític de cinema del diari ABC)
  • Salvador Llopart (Crític de cinema a La Vanguardia)
  • Santi Lapeira (realitzador, president del Col·legi de Directors i Directores de cinema de Catalunya i director del CECAAC)

I volen fer d’aquesta manera un homenatge als treballadors d’una revista indispensable pels amants del món del cinema que va tancar la redacció de Barcelona el juny d’aquest any. L’editorial Hearst Magazines, propietària de la revista Fotogramas va decidir traslladar la redacció a Madrid i ho va fer amb plantilla nova, ja que els treballadors de Barcelona van rebutjar el seu trasllat a la capital de l’Estat. A la històrica redacció de Barcelona només hi ha quedat una persona.

Fotogramas és la revista cinematogràfica de referència i es va començar a publicar ara fa 71 anys a Barcelona. El dilluns 25 de juny va aparèixer el darrer número redactat des de Catalunya.

Va ser fundada el 1946 per Antonio Nadal-Rodó i María Fernanda Gañán i el primer número va aparèixer el 15 de novembre d’aquell any. A la llista de professionals que hi ha treballat destaquen noms com els de Terenci Moix, Enrique Vila-Matas, Maruja Torres, Joan de Sagarra i Àngel Casas. Durant 15 anys va estar sota la direcció d’Elisenda Nadal, mare del recentement cessat Toni Ulled.

El trasllat a Madrid ha suposat un canvi radical en la publicació, que d’un dia per l’altre ha passat de tenir un equip amb una trajectòria avalada per l’experiència i el saber fer per un de totalment nou i procedent d’altres àmbits de la informació. Hearst Magazines és també propietària d’altres revistes com Diez Minutos, Elle, Supertele o Cosmopolitan.

Back To Top