Skip to content

Som Cinema anuncia el Palmarès de la seva 7a edició

L’artèria invisible guanyadora del Millor llargmetratge II Premi Arts Audiovisuals IEI i Tarajal rep el Premi al Millor Documental llarg

La 7a edició del Som Cinema ha finalitzat aquest diumenge 23 d’octubre, a les 20 h al Cafè del Teatre de Lleida.

Durant la cloenda celebrada al Cafè del Teatre de Lleida s’han donat a conèixer els premiats. El jurat de la categoria Ficció, format per Judith Colell, Quim Casas i Ivana Miño ha decidit guardonar l’obra L’artèria invisible amb el Premi Millor Llargmetratge de ficció – II Premi Arts Audiovisuals IEI dotat amb 5.000 euros. El llargmetratge dirigit per Pere Vilà Barceló va ser seleccionat al Festival de Valladolid – Seminci, en la Secció oficial del 2015, i també al Festival de Montreal en la Secció oficial de llargmetratges a concurs.

També s’ha lliurat el Premi Millor Curtmetratge de ficció a l’obra 14 anys i un dia, dirigit per Lucía Alemany. El jurat va decidir atorgar una menció especial al curtmetratge Victor XX, dirigit per Ian Garrido, i al llargmetratge Callback, dirigit per Carles Torras.

El jurat format per Jorge Nieto Ferrando, Ramon Mesull Salat i Jesús Riverola Masó ha guardonat amb el Premi Millor Documental llargmetratge Tarajal, desmuntant la impunitat a la frontera sud, dirigit per Xapo Ortega, Xavier Artigas i Marc Serra i han atorgat una menció especial a Dead Slow Ahead, de Mauro Herce.

El curtmetratge Campanya, dirigit per Andrés Alonso, Catarina Brites, Alex Cabrera, Lara Curto i Damián Depetris, ha obtingut el Premi al Millor Documental curmetratge.

L’acte de lliurament de premis, presentat per Jordi Villacampa, ha comptat amb la participació i la presència de la tinent d’alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports de laPaeria, Montse Parra; Montse Macià, directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; la directora de la Mostra, Anna Maria Bofarull, i els membres del jurat Judith Colell, Quim Casas i Ivana Miño.

La Mostra ha tancat la seva 7a edició amb la projecció dels curtmetratges: Gentlemen, d’Esteve Rovira i Joaquim Bundó, i Mermelada (Lleida), de José Mellinas; i els documentals La memòria de les bombes, de Jordi Boquet Claramunt i La veu de qui ens alimenta (Lleida), dels directors Gemma Casal, Enrique Marco Abadia i Carles Fargas.

 

Back To Top