Skip to content

Posposada l’onzena edició del Som Cinema

Es posposa el Visual Art, el Festival Internacional de Cinema de Lleida, del qual forma part el Som Cinema

El Festival Internacional de Cinema de Lleida, Visual Art, es posposa amb la voluntat de l’organització de poder-se celebrar abans d’acabar l’any. El certamen havia de començar demà divendres al vespre amb la inauguració i el lliurament dels premis d’Honor a la trajectòria professional, a Jaume Balagueró i Juan Mariné respectivament. Les noves mesures per evitar la transmissió de la Covid que entren en vigor demà divendres no permeten la celebració del festival, dirigit per Santi Lapeira, amb les projeccions als cinemes. Per aquest motiu, el regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha manifestat que “no volem treure els cinemes d’aquest projecte, els esperem” i d’aquí neix la voluntat de poder reprogramar el festival abans no acabi l’any, per ajudar, també, les sales de cinema a recuperar part dels espectadors que no hauran pogut tenir durant les setmanes que hauran estat tancats.

I és que malgrat bona part de la programació està preparada per ser emesa en streaming, la voluntat de l’organització és poder celebrar el festival, que agabella les projeccions del Som Cinema, de Cinema del Món i de Cinefutur, amb totes les garanties de seguretat per als espectadors quan el context sociosantiari i les mesures de prevenció ho permetin, comptant sempre amb les sales de cinema involucrades en el projecte. 35 llargmetratges i 80 curtmetratges composen la primera edició del festival.

L’Ajuntament de Lleida organitza el Visual Art – Festival Internacional de Cinema de Lleida amb el suport de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis llerdencs, amb la col·laboració de Screenbox Lleida, CaixaForum, Universitat de Lleida i JCA Cinemes Lleida – Alpicat.

Back To Top