Skip to content

Neix el Visual Art – Festival Internacional de Cinema de Lleida

Del 29 d’octubre al 8 de novembre la ciutat s’omplirà de talent audiovisual emergent amb 35 llargmetratges de ficció, 121 curts de ficció, 15 llargmetratges documentals i 8 curts documentals

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, el regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant i el director artístic del festival, Santi Lapeira, ha presentat aquest dimarts la 1a edició del Visual Art – Festival Internacional de Cinema de Lleida que, del 29 d’octubre al 8 de novembre, omplirà la ciutat de talent audiovisual emergent amb la projecció de 34 llargmetratges de ficció, 121 curts de ficció, 15 llargmetratges documentals i 8 curts documentals.

El paer en cap ha explicat que el Festival neix amb la voluntat de ser una porta d’entrada al cinema independent al mercat estatal i una plataforma per difondre el cinema en català a l’exterior. Visual Art posa el focus, principalment, en els nous llenguatges, el cinema fet pel talent més jove i les produccions catalanes.

Durant la presentació, Rufach també ha posat de relleu que el Festival compta amb un compromís amb l’agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, un pla d’acció per la lluita per la igualtat i l’eradicació de la pobresa, que es veu reflectit especialment en l’apartat documental del certamen.

Visual Art s’uneix a la sòlida oferta audiovisual de Lleida per fomentar l’accés del públic al cinema com un art i un vehicle de comunicació i aspira a convertir-se en un referent del talent emergent en l’àmbit audiovisual.

Rutllant ha explicat que la programació compta amb 35 llargmetratges i 80 curtmetratges, d’un total de 3.753 propostes presentades. El Festival s’articula en tres grans seccions que són en si mateixes propostes independents i complementàries a la vegada: Cinema del món (Secció Oficial), Cinefutur (documentals i cinema experimental) i Som Cinema (producció catalana).

A més, atesa la situació actual, el certamen combinarà les projeccions i activitats presencials amb la possibilitat d’accedir de manera virtual a alguns dels continguts de la secció oficial.

Les seus del festival seran: Screenbox, CaixaForum i Auditori del Campus de Cappont de la UdL

‘For Sama’ serà la pel·lícula encarregada d’inaugurar el festival. Aquesta producció, codirigida per Waad a-Kateab i Edward Watts, és la commovedora carta d’amor d’una dona a la seva filla Sama, nascuda a meitat dels bombardejos d’Alep. La pel·lícula ha rebut nombrosos premis entre els quals destaquen el BAFTA al millor documental. Durant la gala, també es podran veure els curtmetratges ‘Ni oblit ni perdó’, de Jordi Boquet Claramunt i ‘Ama’, de Julia de Paz.

La gala d’inauguració comptarà amb la presència del director lleidatà Jaume Balagueró, que rebrà el Premi d’Honor del Festival, i la de Juan Mariné, director de fotografia i restaurador de la Filmoteca espanyola que compleix 99 anys i rebrà el Premi d’Honor a tota una carrera.

L’Ajuntament de Lleida, organitza el Visual Art – Festival Internacional de Cinema de Lleida amb el suport de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i amb la col·laboració de ScreenBox Lleida, CaixaForum i Universitat de Lleida.

Back To Top