Skip to content

L’Ajuntament i l’empresa productora acorden suspendre l’edició 2011 de Som Cinema

L’Ajuntament de Mollerussa i l’empresa Suggeriments SCP, encarregada de la producció executiva, han acordat suspendre  la Mostra de Cinema i Audiovisual, Som Cinema 2011, que aquest octubre havia de celebrar la seva cinquena edició. El problemes econòmics que arrossega el consistori que encara no ha pogut fer front a les despeses que va ocasionar l’edició anterior i el fet de no disposar de partida pressupostària assignada han motivat la decisió.

Suggeriments SCP prepara un nou projecte per a potenciar l’únic festival que existeix de cinema i producció catalana que es Som Cinema. 

 Som Cinema va celebrar la seva primera edició a l’abril del 2007 amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica del cinema català, difondre aquest patrimoni cultural i fer-ne un centre de debats i anàlisi del sector. La segona edició va significar un canvi de rumb en el certamen ja que va passar a tenir un caràcter competitiu amb la voluntat de presentar una selecció de material audiovisual de darrera generació. També va comportar un canvi de dates per passar a celebrar-se a l’octubre així com també en la direcció, que en la primera edició va anar a càrrec de Ferran Blanch amb el suport artístic de l’actor Jordi Dauder, recentment desaparegut, i que en els tres darrers certàmens a estat a mans de Manel Montañés.

 En el transcurs de les tres edicions anteriors s’han anat produint diferents ajustos en el format amb l’objectiu de potenciar la mostra com la introducció a partir de la tercera edició d’iniciatives com els tallers de cinema en col·laboració amb Digital Barcelona Film Festival destinats a alumnes d’ESO i Batxillerat i el concurs Som 3 minuts amb la participació de Mollerussa Comercial i Cultural. També a partir en la darrera edició, la quarta, es va apostar per convertir el certamen en un punt de trobada de professionals i creadors joves del sector de l’audiovisual català. Per això, es van concentrar les projeccions de la secció oficial en dos dies i mig i es va habilitar durant aquest temps un espai de trobada a l’Amistat, per tal que esdevingués el centre neuràlgic d’encontre per a les persones vinculades al sector cinematogràfic i audiovisual.

 Cal recordar que moltes de les projeccions que han competit a Som Cinema al llarg d’aquests anys han obtingut després reconeixement en altres àmbits cinematogràfics. Així mateix, el certamen ha homenatjat diferents personalitats del món del cinema com els directors Ventura Pons i Joaquim Jordà, els actors Eduard Fernández, Rosa Novell i Àlex Brendemühl, el cineasta i productor Josep Anton Pérez Giner i el cantautor Lluís Llach. També han passat per la mostra nombrosos actors i directors de renom com Marisa Paredes o Candela Peña així com el reconegut director Agustí Villaronga.

Back To Top