Skip to content

La projecció de Robin Bank clou les matinals de documentals a la UdL dins del Som Cinema

La lleidatana Alba Cros presenta aquesta nit el llargmetratge La amiga de mi amiga

El documental Robin Bank ha tancat aquest matí les matinals de documentals que s’han celebrat al Rectorat de la UdL dins del Festival de l’Audiovisual Català-Som Cinema. La seva directora, Anna Giralt, ha estat l’encarregada de presentar la pel·lícula, que explica la història de l’activista català Enric Duran, autor d’un dels desfalcs més coneguts de l’última dècada a Espanya.

La jornada de divendres del Som Cinema s’ha iniciat amb la projecció dels curts que ha presentat alumnat de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió, l’ECCIT, sessió que s’ha celebrat a la seu d’Ilerna. Tot seguit, els estudiants han assistit, a ScreenBox, al passi d’Aftersun, de Lluís Galter, una pel·lícula de misteri que és un dels cinc llargmetratges de la secció oficial.

Aquesta nit, la cineasta Alba Cros, originària de Puigverd de Lleida, presentarà a ScreenBox Lleida la projecció de la pel·lícula La amiga de mi amiga, dirigida per Zaida Carmona, on la lleidatana intervé com a actriu. La cinta, encara no estrenada comercialment, va obtenir el premi Un Impuls Col·lectiu en la darrera edició del D’A Film Festival de Barcelona. Altres projeccions destacades de la jornada són els documentals L’Espill -de Màrio Pons- i Francesca i l’Amor -d’Alba Sotorra- a banda de noves sessions dedicades a El Sostre Groc.

Som Cinema l’organitza l’Ajuntament de Lleida amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la UdL. La producció és a càrrec de Suggeriments-gestió cultural.

Els plats forts de dissabte

El gruix de les projeccions del dissabte es realitzaran a ScreenBox Lleida. A les 18 h, s’estrenarà el llargmetratge Mi vacío y yo, Premi Especial del Jurat (Biznaga de Plata) en la darrera edició del Festival de Cinema de Màlaga. El seu director, Adrián Silvestre, i l’actriu Raphaëlle Pérez presentaran la projecció i participaran en un col·loqui posterior amb el públic.

Altres presències destacades de demà seran el director Santi Trullenque i la productora Sandra Forn, que presentaran, a les 19.30 h, el passi de El fred que crema, cinta protagonitzada per Greta Fernández i Roger Casamajor.

Una altra estrena significativa (21 h) és La Maternal, dirigida per Pilar Palomero, pel·lícula molt ben rebuda en la darrera edició del Festival de Donosti on la seva actriu protagonista, Carla Quílez, va rebre el premi a la millor interpretació.

La jornada de dissabte començarà a les 10.15 h, a la mateixa sala, amb una nova projecció de curts: Work It Class!, Rosa, Dejar ir, La dona i els dies, Noria i Neu. Aquest darrer curtmetratge, rodat a l’Escola Espiga, serà presentat per la seva directora, Marta G. de la Vega, i l’actriu Aida Flix. La projecció del documental Memòries de Puerto Rico (12.30 h) comptarà amb la presència de la seva directora, Núria Abad, i el passi d’Urraca, Caçador de Rojos, el presentaran el director, Pedro de Echave, i el productor Màrio Pons.

El mateix dia, la seu d’Ilerna acollirà a partir de les 10.30 h la projecció dels curts de Som Secundària i el lliurament del seu premi.

Back To Top