Skip to content

Es presenta la 4a edició del Som Cinema

Som Cinema, la 4a Mostra de Cinema i Audiovisual Català, que tindrà lloc a Mollerussa del 18 al 23 d’octubre, aposta per concentrar les projeccions de la secció oficial en dos dies i mig i habilitar durant aquest temps un espai de trobada a l’Amistat, per tal que esdevingui el centre neuràlgic d’encontre per a les persones vinculades al sector cinematogràfic i audiovisual.  

Així, entre dijous 21 a la tarda i dissabte 23 a la nit es podran veure un total de 26 títols competint en la secció oficial, dels quals sis seran llargmetratges, 7 documentals i 13 curtmetratges. Es tracta d’una xifra lleugerament superior a la de la passada edició (22) i han estat seleccionats entre la vuitantena de produccions que es van presentar en la convocatòria d’aquest concurs.

La mostra també fa en aquesta edició una aposta per promocionar el cinema emergent fet a les Terres de Ponent. En concret, dues de les produccions seleccionades per competir tenen factura lleidatana, El Pantano i Destins. Una altra de les novetats  és el fet que serà un únic jurat el que donarà el veredicte dels guanyadors en la categoria de llargmetratges i en la de documentals. Estarà format per Ignasi Juliachs (periodista i crític de cinema), Jesús Ramos Huete (escriptor i guionista), Antonio Boneu (director, guionista, escriptor i realitzador), Mireia Ros (directora i actriu) i Vicenta N’Dongo (actriu). Quant al jurat de curtmetratges estarà format un any més per representants de l’equip de la revista cultural Revers Magazine, tots ells relacionats amb el món de l’audiovisual.

D’altra banda, Som Cinema retrà enguany homenatge a l’actor Àlex Brendemühl per la seva trajectoria professional en el món del cinema. L’acte de reconeixement es durà a terme en la ceremònia de cloenda que tindrà lloc dissabte dia 23 al Teatre L’Amistat.

Back To Top