Skip to content

Es presenta la 3a Mostra de Cinema i Audiovisual Català SOM CINEMA

presentacio-2009

Avui s’ha presentat, a l’Ajuntament de Mollerussa, la 3a edició de la Mostra de Cinema i Audiovisual Català SOM CINEMA, que es celebrarà del 16 al 24 d’octubre d’aquest any.

L’acte l’ha presidit l’alcadessa de Mollerussa, Sra. Teresa Ginestà, acompanyada del Regidor de Cultura, Sr. Eduard Comalada, del director del festival, el Sr. Manel Montañés, i del productor de la Mostra, Josep M. Cazares.

En les diferents intervencions s’ha recalcat la continuació de l’esperit de renovació endegat des de la passada edició, en la que es combina la vessant competitiva, d’homenatge a una figura representativa del nostre cinema,  l’empenta significativa a l’hora de potenciar l’audiovisual català donant entrada a formats digitals, com poden ser les videocreacions o espectacles multidisciplinars i la divulgació i pedagogía dins dels diferents ventalls que conformen la producció audiovisual adreçat als estudiants de secundària i que complementa la secció infantil, per a nens de primària, destinada a despertar l’interès pel cinema entre els més menuts.

D’altra banda, Andalusia és la comunitat autònoma escollida en aquesta edició per protagonitzar la secció Presències, una secció pensada per mostrar aquelles cinematografies que tenen un context social, administratiu, polític, cultural i/o lingüístic semblant al català. L’objectiu enguany és, segons ha comentat Montañés, projectar produccions de nova factura amb l’objectiu de contribuir a la presentació de talents emergents.

Back To Top