Skip to content

El Visual Art – Festival Internacional de Cinema de Lleida se celebrarà del 4 al 13 de desembre

Combinarà les projeccions presencials als cinemes ScreenBox i JCA Cinemes, amb 47 llargmetratges i 109 curtmetratges, i en línia, amb 22 llargmetratges i 110 curtmetratges

El Visual Art – Festival Internacional de Cinema de Lleida se celebrarà del 4 al 13 de desembre, després de ser ajornat a causa de la situació sociosanitària fa unes setmanes. El Festival combinarà les projeccions presencials als cinemes ScreenBox i JCA Cinemes amb 47 llargmetratges i 109 curtmetratges i, també, en línia que comptarà amb 22 llargmetratges i 110 curtmetratges

Entre les novetats més destacades de la programació hi ha la incorporació de tres nous títols a la programació: ‘Nowhere Special’, d’Uberto Pasolini, guanyadora del premi del públic a la recent edició de la Seminci; ‘Nuevo Orden’, la coproducció franco- mexicana de Michel Franco guardonada el passat Festival de Venècia amb el Lleó de Plata – Gran Premi del Jurat i el llargmetratge documental ‘Piedra Sola’ presentat a la Seminci i al Festival de Rotterdam. A més, finalment, no es realitzaran activitats paral·leles ni presencials a banda de les projeccions.

Properament, l’organització del Festival anunciarà la programació completa.

El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha subratllat que “quan va ser necessari posposar el festival, estàvem convençuts que calia donar una oportunitat a poder fer les projeccions del Visual Art de forma presencial. Si la situació sanitària ho permetia i abans d’acabar l’any, volíem anar a les sales de cinema de Lleida malgrat es disposava d’una versió on-line. El nostre compromís amb el teixit cultural de la ciutat és ferm i per això vam dir: “us esperem”. També és un compromís amb tots els creadors i creadores que han confiat les seves produccions a aquest festival”.

Així mateix, Rutllant ha posat de relleu que “per tot això ens fa una especial il·lusió recuperar aquesta versió presencial del Lleida Visual Art i animem a totes i tots els amants del bon cinema a anar a les sales, que són espais absolutament segurs, per gaudir de l’excel·lent programació d’aquest festival”.

L’Ajuntament de Lleida organitza el Visual Art – Festival Internacional de Cinema de Lleida amb el suport de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis llerdencs, amb la col·laboració d’ScreenBox Lleida i JCA Cinemes Lleida–Alpicat.

Back To Top