Skip to content

El Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema preestrena “Un Amor”, d’Isabel Coixet

Del 18 al 22 d’octubre, el Festival projectarà 47 llargmetratges i curts tant de ficció com documentals arribats de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears

D’esquerra a dreta, Judith Vives, Pilar Bosch, Josep Maria Cazares, Estefania Rufach i Carmina Pardo.

El Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema preestrenarà el nou llargmetratge d’Isabel Coixet, Un Amor, en la 14 edició del certamen que tindrà lloc del 18 al 22 d’octubre. Lleida serà el primer lloc on es podrà veure aquesta cinta, basada en la novel·la del mateix títol de Sara Mesa, després de la seva presentació en la darrera edició del Festival de Donosti i abans de la seva arribada a les sales el pròxim novembre.

La sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida ha acollit la roda de premsa de presentació de Som Cinema, que ha comptat amb la participació de la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch; la vicepresidenta segona de Diputació de Lleida i vicepresidenta de l’Institut d’estudis Ilerdencs (IEI), Estefania Rufach, i la directora artística de Som Cinema, Judith Vives.

El Festival projectarà enguany 47 treballs –llargmetratges i curts tant de ficció com documentals- arribats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

Som Cinema és la mostra de referència dedicada en exclusiva a les produccions cinematogràfiques d’àmbit català. El certamen manté el seu compromís amb el talent més jove, amb el concurs Som Secundària, dedicat a curtmetratges realitzats per estudiants d’instituts de Lleida, i amb les projeccions dels curts realitzats per alumnat de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió de Lleida (ECCIT) i Ilerna.

Som Cinema, produït per Suggeriments S.C.P., compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de LleidaInstitut d’Estudis Ilerdencs, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida i enguany s’hi incorpora la Fundació Privada Horitzons 2050, entitat que dotarà els 2.000 euros del premi al millor llargmetratge de ficció.

Les projeccions tindran lloc en diferents escenaris de la ciutat, Screenbox Lleida, Ilerna i la Universitat de Lleida. El cartell és obra l’artista gràfic Josep Maria Cazares.

Pel·lícules a concurs

La sessió inaugural serà el 18 d’octubre, a les 19 h, a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la UdL, i inclourà la projecció de la pel·lícula Beach House, d’Héctor Hernández.

Juntament amb aquesta cinta, la secció oficial de llargs de ficció estarà integrada per Dos dies i l’eternitat, de Marc Esquirol; Els morts romanen amb la boca oberta, de Fabrizio Ferraro; Quest, d’Antonina Obrador, i Teoria dels cossos, de Joan Ramon Armadàs. Dins de la secció oficial de curts de ficció, s’han seleccionat dotze treballs.

Pel que fa als llargs documentals, es podran veure sis obres: Maria i la pel·lícula oblidada, de Núria Abad i Marta Hierro; Alteritats, de Noara Haddad i Alba Cros; Art d’Alçada, de Sandra Bull; Pantalles buides, de Miguel Eek; Toda una vida, de Marta Romero, i ¿Cómo te llamabas antes y otras preguntas estúpidas?, d’Ibán Pàmies, Belén López i Toni Torbellino. La secció de curts documentals inclou cinc pel·lícules. Hi haurà dos passis de documentals al Rectorat de la UdL.

Accent lleidatà

Entre les obres seleccionades realitzades a Lleida o amb la participació de creadores i creadors lleidatans figuren el curt de ficció Anhel de Llum, de la cineasta Alba Cros, qui, a més, codirigeix amb Nora Haddad el documental Alteritats. Altres projectes de Lleida o amb vinculació a la ciutat són: el documentalArt l’Alçada, patrocinat per l’IEI i dirigit per Sandra Rull, sobre els artistes que s’inspiren en el Pirineu; els curts de ficció Partículas sin Masa -del lleidatà Joel Munu– i Quiet -del director Héctor Romance, una producció andorrana realitzada i rodada al Magical i amb equip de l’ECCIT- i el documental sobre la plaça delClot de les Granotes, el qual es projectarà en la cloenda.

Talent jove local

Dins del certamen Som Secundària es projectaran vuit curts realitzats per alumnat de l’IES Caparrella i de l’IES Josep Lladonosa de Lleida i per l’IES La Serra de Mollerussa.

Som Cinema també presentarà cinc pel·lícules curtes elaborades per estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització d’Espectacles Audiovisuals d’Ilerna i quatre, de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió (ECCIT), que té la seu al Magical.

Com a activitat paral·lela, el dijous 19 d’octubre, l’alumnat d’Ilerna i del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral de l’Aula de Teatre faran una pràctica de rodatge, en la qual reproduiran una escena de la pel·lícula guanyadora de l’any passat, Mi vacío y yo.

La sessió de cloenda tindrà lloc el diumenge 22 d’octubre, a les 12 h, a Screenbox. A banda del lliurament de premis es projectarà el documental Clot, dirigit per Bòreas Talent, dedicat als canvis que durant els anys ha experimentat la plaça del Clot de les Granotes.

Back To Top