Skip to content

El curtmetratge ‘Conveniència’ de l’INS Josep Lladonosa guanya la primera edició del concurs Som Secundària

El Som Cinema comença amb la projecció de la pel·lícula ‘Ara’ de Pere Solés

Lleida, 22 de setembre. Som Cinema, Festival de l’Audiovisual Català, ha viscut avui la seva primera jornada, amb l’accent jove com a nota més destacada. El 1er Som Secundària -un nou concurs adreçat a curtmetratges elaborats per l’alumnat dels instituts- ha distingit el vídeo ‘Conveniència’, realitzat per estudiants de l’INS Josep Lladonosa.

Caixa Fòrum ha acollit a les 19 h la projecció dels vuit treballs presentats al certamen, dos dels quals, de l’INS Màrius Torres i sis, de l’INS Josep Lladonosa.

El certamen Som Secundària es dirigeix a l’alumnat de tots els centres educatius de secundària, batxillerat, cicles formatius i ensenyaments post obligatoris no universitaris de les terres de Lleida. Aquest concurs és una plataforma per donar a conèixer i posar en valor el material audiovisual que els i les estudiants han realitzat durant el curs lectiu.

El jurat del Som Secundària l’han integrat Laura Grau, Anna Pifarré i Jeny Montagut, professionals del món de la comunicació i de l’audiovisual.

La projecció i lliurament de premis ha anat seguida d’un passi de curtmetratges creats dins del Cicle Formatiu de Grau Superior de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. En el decurs de la mateixa sessió de tarda a Caixa Fòrum, s’ha fet un passi de vídeos de la 7a edició del concurs Participa Méliès, que convida els participants a crear un curt fent servir almenys un dels tres trucatges de Georges Méliès.

Sessions per a l’alumnat de secundària

El Festival Som Cinema ha començat a Caixa Fòrum amb la projecció de la primera de les pel·lícules que entren a concurs dins de la Secció Oficial de Llargmetratges, el film ‘Ara’, del director gironí Pere Solés i produïda per DDM Visuals.

Prop de 200 estudiants dels INS Torrevicens i Maria Rúbies, de Lleida, i de l’INS Almatà, de Balaguer, han assistit a la sessió, que ha inclòs un debat posterior sobre la temàtica del film, les patologies alimentàries. Pere Solés és metge, a més de realitzador audiovisual, i en la seva cinta mostra diferents vivències a l’entorn de l’anorèxia nerviosa a través de pacients i de terapeutes reals.

En la desena edició de Som Cinema, més de 350 estudiants d’instituts de Lleida passaran per les sessions per a estudiants de secundària. Demà, dimecres 23 d’octubre, serà el torn de la pel·lícula ‘Sant Martí’, una cinta de terror produïda per DDM Visuals i dirigida pels gironins David Ruiz i Albert València.

L’acte inaugural del Som Cinema tindrà lloc dijous, 24 d’octubre, a les 20.30 h, a la sala Leandre Cristòfol del Teatre de La Llotja. Serà l’estrena a Catalunya de ‘La hija de un ladrón’, dirigida per Belén Funes i protagonitzada per Greta Fernández (millor actriu al Festival de Sant Sebastià). Abans, es projectarà el curtmetratge ‘Condamned’, del borgenc Octavi Espuga.

Som Cinema porta a concurs 32 curtmetratges i llargmetratges documentals i de ficció. Les projeccions, a banda de l’acte d’inauguració a La Llotja, tenen lloc fins el pròxim diumenge a Caixa Fòrum i al Rectorat de la UdL.

Back To Top