Skip to content

El cinema català se cita a Lleida

El Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema projectarà, fins diumenge, 47 produccions arribades de Catalunya, València i Balears

Les autoritats amb l’equip de la pel·lícula inaugural Beach House. (Foto de Mario Gascón)

La projecció del llargmetratge Beach House, del director mallorquí Héctor Hernández, ha centrat la sessió inaugural de la 14a edició del Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida. Fins al 22 d’octubre, es projectaran 47 produccions, llargs i curtmetratges tant de ficció com documentals, arribats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

A la sessió han assistit la regidora de Cultura i Promoció Econòmica de la Paeria, Pilar Bosch; el president de la Diputació de Lleida i de l’IEI, Joan Talarn; el vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida, Joan Busqueta, i la productora executiva de Suggeriments, Carmina Pardo.

El realitzador Héctor Hernández – acompanyat del productor Aram Garriga i de l’actor Albert Carbó- ha estat l’encarregat de presentar la pel·lícula inaugural, Beach House. Es tracta d’un thriller amb tocs de comèdia que narra les vacances de tres joves a Mallorca, una estada que fa un tomb inesperat quan un d’ells s’enamora d’una turista que resulta ser la núvia d’un mafiós rus.

En representació de la Paeria, han assistit els edils Anna Costa, Neus Caufapé, Sergi Grimau, Maria Antònia Maller, Anna Florista, Roger Melero i Josep Roca.

Les activitats de Som Cinema han començat al matí, amb la projecció a Ilerna dels cinc curts de l’alumnat del seu Cicle Formatiu de Grau Superior en Realització d’Espectacles.

La jornada de dijous començarà a les 11 h, al Rectorat de la UdL, on es projectarà el documental Art d’Alçada, amb la presència de Sandra Rull (directora) i Anna Boneta (directora artística). L’entrada és lliure i s’adreça especialment als estudiants dels graus en Història de l’Art i Gestió del Patrimoni Artístic i en Comunicació i Periodisme Audiovisuals.

La resta de les sessions del dijous es realitzaran a Screen Box Lleida. A les 16 h, es podran veure els curts de ficció Wireless, Has estado hace tiempo, Sincopat, Hàbitat, Mussol i De Nit. Es comptarà amb la participació dels productors de Sincopat, Josep Diggler i Gràcia Ollé, i dels actors d’aquest curt, Núria Florensa i Edgar Moreno.

A les 18.30 h, es podrà veure el llarg documental Toda una vida, de la realitzadora Marta Romero, centrat en una vivència familiar sobre l’Alzheimer. Hi haurà la presència d’aquesta directora. I al vespre, a les 20.30 h, es projectarà un dels cinc llargs de ficció de la secció oficial, Dos dies i l’eternitat, dirigit per Marc Esquirol, que assistirà a la sessió juntament amb un dels actors del film, Miki Lloret.

Com a activitat paral·lela, aquest dijous al matí, als Camps Elisis, l’alumnat d’Ilerna i del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral de l’Aula de Teatre faran una pràctica de rodatge, en la qual reproduiran una escena de la pel·lícula guanyadora de l’any passat, Mi vacío y yo.

Som Cinema, produït per Suggeriments S.C.P., compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de LleidaInstitut d’Estudis Ilerdencs, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida i enguany s’hi incorpora la Fundació Privada Horitzons 2050, entitat que dota els 2.000 euros del premi al millor llargmetratge de ficció.

Back To Top