Skip to content

Conclou amb èxit el cicle CATALUNYA CINEMA

El cicle de cinema català, promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat, a través de l’ICIC, s’ha desenvolupat entre l’11 i el 16 d’abril per 9 poblacions de tot Catalunya, on s’han projectat 10 títols de recent producció emparats per la qualitat i el reconeixement que han assolit tant de públic com de festivals. Després de cada sessió, directors, actors i productors de les pel·lícules oferiren un col·loqui compartit amb el públic assistent.

Les poblacions que han acollit el programa han estat: Barcelona, Figueres, Girona, la Seu d’Urgell, Reus, Tarragona, Tàrrega, Tortosa i Vic, essent els títols seleccionats: Aita; Bicicleta, Cullera, Poma; Elisa K; La mosquitera; Pa negre; Herois; You willl meet a tall dark stranger (Coneixeràs l’home dels teus somnis); Buried (Enterrat); Viatge màgic a l’Àfrica, i Bruc.

L’acte de cloenda ha tingut lloc a la seu de la Filmoteca de Catalunya el passat dissabte 16 d’abril i constà d’una taula rodona sota el títol La creació i el cinema català, que comptà amb la presència de Fèlix Riera, director de l’ICIC, Ramon Font, cap de programació de la Filmoteca de Catalunya, Agustí Villaronga, director de Pa negre, Pau Freixas, director d’Herois, Jordi Cadena i Judith Colell, directors d’Elisa K, Daniel Benmayor, director de Bruc, José Mª Oribe, director d’Aita i Agustí Vila, director de La Mosquitera.

A l’acte, al qual una representació del Som Cinema de Mollerussa encapçalada pel su director, Manel Montañés, hi assistí convidada, cada director present va explicar detalls de realització de la seva pel·lícula en base a una seqüència projectada prèviament. Per part del director general de l’ICIC, Fèlix Riera,  va exposar les línies i objectius que es marca respecte a obtenir una major presència del cinema català a les sales per a que pugui arribar al públic sense dificultats, vist l’èxit de la convocatòria i assistència del mateix durant la celebració d’aquest cicle. També, arran d’algunes intervencions dels assistents, va comunicar que s’està elaborant un estudi sobre l’impacte i les funcions que realitzen els festivals de cinema a Catalunya per tal de marca unes sinèrgies que determinin i objectivin la seva tasca.

Back To Top