skip to Main Content

Som Cinema desvetlla la programació més destacada per a la propera edició que tindrà lloc a Lleida, del 18 al 22 d’octubre

Aquest dimecres 4 d’octubre s’inicia la prèvia al Cafè del Teatre amb la projecció del documental Al otro lado del muro en sessió Off Som Cinema.

El llargmetratge Matar a Dios inaugurarà la 8a Mostra on també hi tindran lloc produccions com la lleidatana Algo de Valentina.

La Mostra de Cinema i Audiovisual Català Som Cinema ha publicat avui la programació que configurarà la propera edició – del 18 al 22 d’octubre – al Teatre de l’Escorxador, al Cafè del Teatre, al Rectorat de la Udl i a l’Aula Magna de l’IEI de Lleida.

Aquest mateix dimecres 4 d’octubre (20.30 h, Cafè del Teatre, entrada gratuïta) la Mostra començarà a escalfar en una de les seves habituals sessions Off Som Cinema amb la projecció del documental catalano-mexicà Al otro lado del muro; un relat de crítica social sobre immigració i justícia vers dos joves protagonistes. La sessió clourà amb un col·loqui-debat sobre l’obra conduit per Marta Serra, Llicenciada en Filosofia per la UB i Llicenciatura d’Antropologia social i cultural per la URV.

Durant els dies Som Cinema, Matar a Dios serà l’encarregada d’inaugurar aquesta 8a Mostra, el dijous 19 d’octubre (20.30 h al Teatre Municipal de l’Escorxador). La pel·lícula participa en la Secció Oficial competitiva de llargmetratges de ficció després de la seva estrena al Festival de Sitges. Assistiran al passi el seu productor, Norbert Llaràs, els directors, Caye Casas i Albert Pintó, i el reconegut actor Boris Ruiz. Aquest és el primer llargmetratge d’aquests dos directors després d’haver realitzat el multi premiat curtmetratge Nada SA, programat en el Som Cinema del 2015. Albert Pintó va guanyar aquell mateix any el Premi Som Cinema al Millor Curtmetratge amb la producció de l’ESCAC Aún hay tiempo.

Des de València es comptarà també amb el llarg La familia (Dementia), així com dos realitzacions que es van presentar en la secció ZonaZine del Festival de Màlaga, No quiero perderte nunca i Blue rai que va obtenir el Premi del Públic. La presència balear ve de la mà de En acabar, primera realització dels seus directors

En aquest mateix apartat s’estrenarà l’òpera prima tarragonina El dulce sabor del limón i la lleidatana Algo de Valentina, del cineasta Jordi Celma.

Les categories de Documentals es veuen refermades amb produccions d’alta qualitat, tant en realització com en contingut, comptant amb llargmetratges d’ampli recorregut per festivals nacionals i internacionals com La substància, Desde que bailas, Classe valenta i Lesa humanitat, aquesta darrera amb estrena a Lleida. Rellevant és també la participació procedent de les Balears amb Vida i mort d’un arquitecte i Espies en l’arena, objectiu espanya.

En la secció de Curtmetratges Documentals ressalta la participació de produccions del grau de comunicació de la UPF i de diverses productores professionals.

Finalment, en l’apartat Curtmetratges de Ficció ressalten treballs com Amo, Cavalls morts (curt d’animació presentat a la passada edició Animac 2017), Les bones nenes, L’home llop, Rol, Mon germà o Waste, entre altres.

Una de les novetats a dins de les Activitats Paral·leles és la taula rodona Actors i actrius, nous talents que es realitzarà a les instal·lacions del Magical Mèdia. Estarà moderada per Santi Lapeira, President del Col·legi de directors i directores de cinema de Catalunya i Director del CECAAC.

Estan confirmades les assistències del director de càstings, Pep Armengol i els actors i actrius Bruna Cusí, Júlia Creus, David Solans, Ricard Balada, Víctor Rebull i Ginebra Vall.

Back To Top