Skip to content

L’alcalde destaca la ferma aposta de Lleida per la indústria cultural audiovisual en la inauguració de Som Cinema

La pel·lícula “Matar a Dios” i el making of de “Vida Privada” obren la vuitena edició del Festival de l’Audiovisual Català

El llargmetratge “Ardara” guanya la quarta edició dels premis Lleida Visual Arts

El Teatre Municipal de l’Escorxador ha acollit aquest vespre la inauguració de la vuitena edició del Festival de l’Audiovisual Català – Som Cinema, que es celebra a diversos espais de la ciutat fins aquest diumenge. L’alcalde, Àngel Ros, ha presidit avui la gala inaugural i ha destacat la consolidació d’aquest festival, una mostra més de l’aposta que fa la ciutat per l’audiovisual. “No és casualitat. Tres festivals, el Centre Experimental de Cinematografia i Arts Audiovisuals de Catalunya amb seu al Magical a Gardeny i el conjunt d’ensenyaments vinculats a les arts visuals i la cinematografia. És un conjunt que representa l’aposta de Lleida per la indústria cultural en la seva expressió audiovisual”, ha assenyalat.

La directora de Som Cinema, Anna Maria Bofarull, ha posat en relleu que Som Cinema permet portar a Lleida “un tipus de cinema arriscat, que fa noves propostes i tracta temes que no són fàcils, que no arriba a tots els circuits comercials però creiem que és un cinema pel qual cal apostar i ha d’estar a disposició dels ciutadans perquè puguin veure’l”. Per la seva banda, Santi Lapeira, director del Cecaac, ha remarcat que “ens fa molta il·lusió que el públic de Lleida sigui el primer a poder gaudir de les primeres imatges de Vida Privada, la magnífica sèrie de la Sílvia Munt i la primera gran aposta pla audiovisual que lidera l’àrea de Cultura, el parc tecnològic i el CECAAC”. A l’acte també hi ha participat la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra.

La pel·lícula triada per obrir el festival ha estat “Matar a Dios”, una producció que participa en la Secció Oficial competitiva de llargmetratges de ficció després de ser guardonada al Festival de Sitges. Han assistit a la projecció el productor del film, Norbert Llaràs, els directors, Caye Casas i Albert Pintó, i el reconegut actor Boris Ruiz. També s’ha pogut veure en la mateixa sessió “Vida Privada, darrere de la càmera” el making of de la mini sèrie gravada a Lleida i Cervera, s’ha fet entrega del premi Lleida Visual Arts als responsables d’‘Ardara’, el llargmetratge guanyador del guardó, i del I Premi Som Cinema Comunicació 2017, que ha recaigut en la revista digital “El Cinèfil”.

 

Premi Lleida Visual Arts

Durant la inauguració de Som Cinema s’ha fet entrega del guardó Lleida Visual Arts, que ha recaigut en el llargmetratge “Ardara”, dels directors Xavier Puig i Raimon Fransoy. El jurat del premi, que ha hagut d’elegir entre els 10 projectes presentats, ha valorat de manera unànime la qualitat artística i de producció de la proposta, i la seva capacitat de difusió internacional. El guardó està dotat amb 10.000 euros de premi, cinc mil en metàl·lic i cinc mil més en serveis de postproducció a les instal·lacions del Centre de Producció Audiovisual Magical Media del Parc Científic i Tecnològic de Lleida, que ajudaran a acabar la producció del film, ha explicat Xavier Puig.

“Ardara” narra el viatge que emprenen María, Bruna i Macià en l’eclosió de la seva joventut. La pel·lícula reconstrueix aquest viatge, que els porta als penya-segats d’Ardara, Irlanda, través dels ulls de les persones que es van creuar en el seu camí i tracta d’entendre perquè mai van tornar a casa.

El premi Lleida Visual Arts 2017 pretén estimular l’activitat audiovisual de l’àmbit lingüístic català, en contribuir a la conclusió d’un llargmetratge, sèrie de ficció o documental de producció independent, d’autor o primers projectes realitzats per autors o productors, que promoguin un cinema alternatiu, emergent i de nous talents que estigui pendent o en fase de postproducció.

Back To Top