Jurats
Jurats del I Premi d’Arts Audiovisuals–IEI al Millor Llargmetratge de Ficció i al Millor Curtmetratge de Ficció
Santiago Lapeira
Director, productor i guionista
Ha dirigit entre d’altres Asalto al Banco Central, Blue gin, Escrito en los cielos Perfidia, Maçons els fills de la vídua o Il Coraggio. Ha estat productor de Las Tres vidas de Pedro Burruezo de José López i L’Home del Metro de Joan Vall. Coguioniste de La Ràdio Folla de Francesc Bellmunt. Ha dirigit una quinzena de curtmetratges i documentals per a la televisió. Ha exercit la docència en els camps dels drets i i el mercat audiovisual. Ha estat vicepresident de l’Acadèmia del Cinema Català i en l’actualitat és el president del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya.
Alícia Pérez Borrás
Actriu (Lleida, 1971)
Ha realitzat cursos de teatre com a teràpia per a l’Escola d’Educació Especial Plançó de Lleida i l’Hospital de Dia Fundació Gaba de Barcelona.
En el camp de la interpretació, a treballat a l’Escola d’art dramàtic EOLIA de Barcelona, la Escuela de cine SALA BAM de Madrid i el Centre Cívic Golferich de Barcelona.
Teatre: El gat negre, Tito Andrónico, Orgía, Julio César, Antígona, Ricardo III, Otelo, Vida Privada, Dues dones que ballen, Tragedia, Coriolà, Macbeth, Una història catalana, Adiós a la infancia.
Televisió: Lo Cartanyà, Mar de fons, Hospital Central, 23F: El día más difícil del Rey, La que se avecina, Operación Malaya, Felipe y Letizia, Ángel o demonio, Insensibles, La Riera.
Blai Morell
Periodista i crític cinematogràfic (Barcelona, 1970)
Llicenciat en Periodisme i Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, exerceix la informació i la crítica cinematogràfica des de fa més de 20 anys en diferents mitjans, com ràdio —Cadena SER, Ràdio Gràcia—, premsa —Fotogramas, Diari de Barcelona—, televisió —Antena 3, Telecinco— o Internet —CineMAgazine-. També ha cobert certàmens cinematogràfics internacionals, com els de Cannes, Berlín i Sant Sebastià. Actualment treballa a RAC1 com a redactor i crític de cinema en diferents programes de l’emissora, col·labora com a crític al suplement Què Fem de La Vanguardia i és professor de ràdio a l’escola Aula Ràdio de Barcelona.
Jurat dels premis al Millor Documental Llargmetratge i Millor Documental Curtmetratge
Oriol Porta
Llicenciat en Història de l’Art (Lleida, 1959)
Productor i director de documentals. Va ser un dels primers impulsors del gènere a Espanya quan, a finals dels anys 90 del segle passat, es va donar el boom del documental. Des de la seva productora, Àrea de Televisió, va produir 18 documentals, dels quals en va dirigir tres, diversos en coproducció internacional, i molts premiats i distribuits internacionalment. En destaquen: Francisco Boix, un fotógrafo en el infierno (2000), Orwell, a contracorrent (2003), Hollywood contra Franco (2009) i L’església rebel (2012). Te una llarga experiència en la docència de desenvolupament de projectes i producció de documentals, així com en assessorament de projectes.
Sandro Machetti Sánchez
Llicenciat en Història contemporània i en Història de l’Art (Lleida, 1964)
Professor d’Història de l’Art (Cinema i arts audiovisuals) a la Universitat de Lleida. Ha investigat els àmbits del precinema, el cinema dels orígens i la recuperació del patrimoni audiovisual. Ha col·laborat en projectes de catalogació amb Filmoteca Española i n’ha dirigit altres amb Filmoteca de Catalunya i de recuperació de patrimoni fílmic i fotogràfic amb l’Arxiu Municipal de Lleida. Les seves publicacions més destacades són El precinema a Lleida (1995, XVè Premi Humbert Torres) i Què és el precinema? (2000, en col·laboració). És coautor de L’Abans Lleida. Recull gràfic 1860-1982, que es publica actualment en forma de col·lecionable. Ha desenvolupat també una intensa tasca de divulgació cinematogràfica des del 1988 fins al 2014, especialment a Cine-ull, Cineclub de la UdL, i com a comissari de programació de la Filmoteca a Lleida.
Oriol Bosch Bausà
Barcelona, 1974.
Llicenciat en Història de l’Art, té un Màster en gestió cultural per la UdL i un Postgrau en gestió, preservació i difusió d’arxius fotogràfics per la UAB. Ha treballat en diversos projectes de recerca de recuperació de patrimoni cinematogràfic i catalogació filmogràfica, i és autor de nombrosos estudis sobre la història del cinema i la fotografia a Lleida. Va comissariar l’exposició Lleida. Sessió contínua (Institut d’Estudis Ilerdencs, 2008) sobre la història de l’espectacle cinematogràfic a Lleida i va coordinar el dossier monogràfic Una nova onada: joves cineastes de Lleida (revista Arts, Lleida, abril 2009). Darrerament, ha comissariat les exposicions De la terra i dels homes. Fotografies de Ton Sirera per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran (2012-2014), El pintor Baldomer Gili Roig i la fotografia al Museu d’Art Jaume Morera de Lleida (2013) i Català-Roca. Retrats (2014-2015) també per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran. Membre fundador de Cine-ull, cineclub de la UdL, des del 2003 ha estat responsable de programació de la Filmoteca Terres de Lleida i des del 2007 és coordinador d’exposicions i comunicació del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida.