Experiments animats, de Laura Ginès
Laura Ginés és una de les nostres autores més destacades en animació. Arriba a Lleida per mostrar-nos els treballs més interesants de la seva dilatada carrera en una xerrada–projecció adreçada als animaqueros i als que porten un artista a dins.
La música com a guió
De com és la dinàmica de deixar-se portar per la música a l’hora de generar ficcions, tant en films d’encàrrec (videoclips per a Maria Rodés, Standstill, Els nens eutròfics) com en els treballs més personals en l’inici de la seva trajectòria (Música per a perplexos i L’arca de Noè). La feina realitzada a l’estudi Laboratorium és un bon exemple d’aquesta especial relació amb el so.
L’encàrrec d’autor
L’experimentació que et permeten els films més personals i les limitacions o requeriments específics en els treballs d’encàrrec són vasos comunicants. No només el control sinó també l’atzar i el joc són ingredients imprescindibles per afrontar treballs de gràfica per a televisió o publicitat.
Film col·lectiu, joc i experimentació
Recentment, tres de les parcel·les professionals que té com a animadora han començat a tenir una certa confluència: la docència, l’activitat professional en equip i l’experiment artístic. Barrejar-les no només és divertit, sinó que té molt de sentit. Veurem aquí algunes peces de marcat caràcter experimental elaborades de manera col·lectiva.
Laura Ginès
Va estudiar Arquitectura en la UPC, és graduada en Art i Disseny a la UAB i tècnic superior en il·lustració per la Escola Massana. Co-fundadora de l’estudi multidisciplinari Laboratorium, va ser responsable durant 2004 i 2005 del grafisme de Localia Catalunya i ha desenvolupat projectes audiovisuals per Mediapro, Televisió de Catalunya, Triacom Audiovisual, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Centri de Cultura Contemporània de Barcelona, entre altres.
Alguns dels seus vídeos i films formen part del Arxiu Xcèntric del CCCB dedicat al cinema experimental i del Arxiu Actiu de Bòlit (Centri d’Art Contemporani de Girona), així com del catàleg Hamaca (distribuïdora de videoart i arts electròniques creada per iniciativa de la AAVC i dirigida per Yproduccions). Ha presentat i projectat el seu treball en centres de referència internacional com la Cinemàteque de Sant Francisco, el Anthology Film Arxivis de Nova York o el Museu Nacional Centre d’Art Regna Sofia de Madrid. Va ser col·laboradora habitual de Xinacittà, Mostra Internacional de Cinema d’Animació d’Autor de Barcelona (2002-2007) i ha exercit de programadora independent en centres d’art com a Ca Felipa i en esdeveniments varis com a L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona o Animac, Mostra Internacional de Cinema d’*Animació de Catalunya (Lleida).