Jurats
Marcel·lí Borrell
Cofundador i director del Cineclub L’Esquella. Coordinador-presentador dels cicles “Matinals de cinema” que organitza la Fundació “la Caixa” a Caixaforum. Director dels cicles “Parlem de cinema” organitzats per l’Ajuntament de Lleida. Articulista i crític cinematogràfic del diari La Mañana de Lleida.
Antonio Boneu
És director, guionista i realitzador de cinema, TV i publicitat. Llicenciat en Cinematografia per la Universitat de la Sorbona (França) i doctorat en narrativa fílmica al Vassar College (EUA), ha col·laborat en les pel·lícules guanyadores del César Foutaises i Delicatessen de Jean-Pierre Jeunet. També ha treballat en la nominada a 6 Oscars Empire of the Sun d’Steven Spielberg. A més, ha col·laborat amb directors com Luc Besson, Maurice Pialat, Didier Kaminka, Pedro Almodóvar i Mariano Barroso, entre altres. Antonio Boneu ha guanyat la Rose d’argent del Festival de Montreux al millor documental per Les sons de l’Afrique.
En publicitat, ha treballat en la creativitat de més de vint espots i, en televisió, ha participat en més de 300 projectes, abastant gairebé tot l’espectre de la programació (France 2, BBC, ZDF…; TVE, Canal +, Cuatro, La Sexta, A3 media, Telecinco…).
És autor, juntament amb Gemma Solana, del llibre Uncredited. Diseño gráfico y títulos de crédito, un treball únic que mostra la història del cine des de la perspectiva de les seqüències de títols i dels seus creadors.
Josep Maria Escofet
Periodista especialitzat en Internet. Des de l’any 2004 treballa a TV3 (Televisió de Catalunya) en projectes de l’àmbit d’Internet i en continguts digitals. És president de Cineclub Vilafranca des de l’any 2005 i co-director del Most-Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava des del 2012.
Mercè Rovira
Actriu. Llicenciatura d’Art Dramàtic a l’ Institut del Teatre, especialitat d’Interpretació (Barcelona, 1992-1997).
Ha treballat en produccions de televisió com Sin identidad, La Riera, Salaó, Amar en tiempos revueltos, Llágrimes de sang, Ventdelplà, El comisario, Hospital Central i Mirall trencat.
En cinema, destaca la seva participació en diverses pel·lícules: Barcelona 1714, Marsella, Fill de Cain, Bales de fogueig, Negro Buenos Aires i Libertarias.
Pel que fa al teatre, l’hem pogut veure en obres destacades com Coaching, Julia, la filla del emperador, El jardín de las delicias, Interior amb intrusa, Brossa als ulls, Les tres germanes, Txèkhov, Faust 3.0 i Ofelia.
Robert Garcia
Es va llicenciar en Producció i Realització a la facultat de Comunicació Blanquerna (URL) el 2011, on posteriorment va cursar el màster de Ficció en cinema i TV, i on avui fa el doctorat de Comunicació i cinema.
Ha treballat com a coguionista i director del documental Fent camí 25 anys. El Pla d’Urgell 1988-2013, una producció de l’IECPU; guionista i director del curtmetratge Ktlà 2.0, premi del jurat al millor curtmetratge premis Llanterna Digital 2011, produït per Plandora Continguts; codirector i il·lustrador del curtmetratge d’animació Underraval 34, finalista al festival internacional d’animació Animac de Lleida (2011); realitzador i coguionista del curtmetratge I tu, com la sacseges?, guanyador del Som 3 minuts dins de la 3a edició de Som Cinema, mostra de cinema i audiovisual català de Mollerussa i menció especial als premis Llanterna digital de Lleida.
Actualment és soci cooperatiu i director tècnic de la productora Plandora Continguts, i director de Lo Cercacurts-Festival de curtmetratges de Montornès de Segarra.