Skip to content

Palmarès Som Cinema 2014

Millor Curtmetratge
FOLEY ARTIST, de Toni Bestard (Palma de Mallorca)

Menció Especial del Jurat
CANIS, d’Anna Solanas i Marc Riba de la productora I + G Stop Motion (Barcelona)

Millor Documental
Ex aequo per ELS ANYS SALVATGES, de Ventura Durall, Nanouk Films (Barcelona) i LA CASA DEL MEU PARE, de Francina Verdés, INAAC (Guissona/Barcelona)

Cloenda del SomCinema 2014

Protagonistes del diumenge

Protagonistes del dissabte

Protagonistes del divendres

Protagonistes del dijous

S’inaugura la 5a edició de Som Cinema, Mostra de Cinema i Audiovisual Català

La Mostra aixecarà el teló el proper dijous 23 d’octubre, a l’Auditori Municipal Enric Granados a les 20.30 h, amb la projecció del Making Of de la pel·lícula “Segon Origen” i la presentació en directe del muntatge final de “Noa”. Durant els pròxims 4 dies, la Mostra ocuparà temporalment l’Espai Funàtic i altres indrets de Lleida com el Cafè del Teatre on tindrà lloc l’acte de cloenda el dilluns 27 d’octubre i la sessió Primer Tast.

Som Cinema aproparà aquest cap de setmana el cinema independent català a Lleida a través de més d’una vintena de treballs (curtmetratges i documentals ) que competiran en la Secció Oficial. A part de les projeccions programades fora de la competició se suma a l’últim moment el llargmetratge Ànima, una pel·lícula melodramàtica que s’inspira lliurement en la tràgica mort de la indigent Mª Rosario Endrinal, cremada viva per un grup de tres joves el desembre del 2005 en un caixer automàtic de Barcelona. Ànima es projectarà el diumenge 26 d’octubre a les 19 h.

Durant els dies de projecció, la Mostra comptarà amb presentacions en directe pels actors i directors de les projeccions, i comptarà amb la presència d’actors com són Marc García i Coté (Vent del Pla i ha treballat també a El cor de la ciutat, Ermessenda, Majoria Absoluta) i Tony Corvillo (El cor de la Ciutat, Vinagre, Hospital Central, Infidels, Kubala, Moreno i Manchón, Panzer Chocolate, Una Carta para Eva, entre altres.)

Amb motiu de la celebració del dia internacional del cinema d’animació, Animac i Som Cinema ha preparat una sessió especial al càrrec de Anna Solanas i Marc Riba que presentaran i mostraran la seva tècnica en directe el diumenge 27 d’octubre al vespre.

Marc García i Coté i Tony Corvillo
Marc García i Coté i Tony Corvillo

Els participants professionals del Som Cinema visiten el Magical Lleida

Una trentena de productors, directors, actors i representants d’escoles de cinema.

Una trentena de professionals que participaran al Som Cinema vistaran les instal·lacions del Magical Media el dissabte, 25 d’octubre a les 11 del matí. Productors, directors, actors i representants d’escoles de cinema debatran qüestions del seu sector i coneixeran els serveis i les possibilitats que ofereix el centre audiovisual lleidatà.

Els professionals procedeixen de París, Barcelona, Andorra la Vella, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Calafell, Mollerussa i Lleida.

Foto Magical

Presentació oficial de la 5a edició de Som Cinema

Més d’una trentena d’obres audiovisuals es podran veure del 23 al 27 d’octubre a la Mostra de Cinema i Audiovisual Català (Lleida)

Aquest vespre a les 17 h, l’Espai Funàtic de Lleida ha acollit la presentació oficial de la 5a edició de la Mostra de Cinema i Audiovisual Català, que ha comptat amb la presència de: la Tinent Alcalde i Regidora de Cultura, Montse Parra; en representació de la Diputació de Lleida, el Diputat Antoni Villas; el Director dels SSTT de Cultura, Josep Borrell i el director del certamen, Manel Montañés.

presentacio-oficial

La Tinent Alcalde i Regidora de Cultura, Montse Parra ha destacat la importància d’aquesta Mostra: “És molt important no perdre aquets tipus d’activitat sobretot perquè aposta pel jove talent català i conjunt amb altres activitats de la ciutat, dins de l’àmbit audiovisual, com l’Animac o La Mostra de Cinema Llatinoamericà, es fomenta i s’aposta pel nou i jove talent.”

El director del certamen, Manel Montañés ha afirmat que “La filosofia de la Mostra és orientar i formar el públic lleidatà cap a un espai per promoure el cinema d’autors joves i ajudar aquets creadors a fer difusió i promoció. Un dels objectius de la Mostra a curt termini seria convertir Lleida en un punt de trobada de confluència de cultura audiovisual, un referent en l’àmbit audiovisual.”

La Mostra aixecarà el teló el dijous 23 d’octubre, a l’Auditori Municipal Enric Granados, amb la projecció del Making Of de la pel·lícula “Segon Origen” i la presentació del muntatge final de “Noa”. Durant 5 dies, la Mostra ocuparà temporalment l’Espai Funàtic i aproparà el cinema independent català a Lleida a través de 24 treballs (curtmetratges i documentals) que competiran a la Secció Oficial i a través d’una selecció minuciosa de llargmetratges i altres activitats adreçades a tot el públic lleidatà.

Inauguració de Som Cinema amb accent lleidatà

La Mostra de Cinema i Audiovisual Català presentarà el Making Of de la pel·lícula “Segon Origen” i projectarà el muntatge final de “Noa” en l’acte d’obertura

L’acte d’inauguració de la 5a edició de la Mostra de Cinema i Audiovisual Català tindrà lloc el dijous 23 d’octubre a les 20.30 h a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida i comptarà com a plats forts de la cerimònia amb la presentació del making of de l’esperada Segon Origen i el muntatge definitiu de la pel·lícula Noa.

Segon-Origen

Es projectaran per primera vegada a Lleida les primeres imatges del rodatge del film Segon Origen dirigit per Carles Porta. La pel·lícula és l’adaptació de l’obra de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen amb guió de Bigas Luna, Carles Porta, Carmen Chaves i Ross Jameson. Està protagonitzada per l’actriu anglesa Rachel Hurd-Wood i els joves Andrés Batista, Ibrahim Mané i Sergi López. La coproducció internacional trasllada l’espectador en clau de ciència-ficció a un món totalment destruït, on l’amor entre els dos únics supervivents serà l’origen d’una nova humanitat.

Noa

A continuació, Jordi Celma (director), David Besora (producció) i alguns dels actors seran els encarregats de presentar el muntatge final de Noa; comèdia romàntica que estrena post-producció àudio realitzada a Fanphone, empresa de gravacions i produccions artístiques amb seu a Lleida, i post-producció d’imatge amb petita variació en les escenes i millora en la qualitat.

Som Cinema va nàixer com a plataforma dedicada a la promoció del nou talent cinematogràfic i audiovisual català. Després d’un parèntesi de quatre anys, aquesta mostra reprèn la celebració de la cinquena edició, des del convenciment que ara més que mai, cal perseverar en el foment i divulgació de la creativitat dels joves artistes i creadors joves de casa nostra.

Una selecció d’aquests treballs es podran veure del 23 al 26 d’octubre a Lleida, a l’espai Funàtic.

Back To Top