Skip to content

Jesús Ramos Huete

(Mataró, 1961)

Cineasta experimental i escriptor cinematogràfic. És coautor del Diccionari del guió audiovisual, primer en el seu gènere i que serveix de referència a les escoles de cinema, amb què va obtenir el premi a la millor contribució al guió pel GAC (Guionistes ha realitzat, guionitzat o produït nombroses peces audiovisuals, com Amauros, El viatger acolorit, Gràcia exquisida, Nu, In crescendo, Animals i ninots lascius, El brebaje del Bosco i Océano… Ha impartit seminaris de guió a l’ESCAC i al taller de guionistes de la productora Rodar i Rodar, centres d’aprenentatge cinematogràfic de Barcelona. Ha rebut premis nacionals a la Setmana de Cinema Experimental de Madrid i internacionals (Visionaria, International Video Festival).

Vicenta N’Dongo

(Barcelona, 1968)

Actriu catalana formada a l’Institut del Teatre i amb estudis de dansa, cant i tallers amb John Strasberg, Boris Rotestein i Sanchis Sinisterra. Ha fet teatre, cinema i televisió, on també ha fet de presentadora a TV3. Entre les obres teatrals que ha protagonitzat destaquen: Golfus de Roma (1995), Martes de Carnaval (1997), Àngels a Amèrica (1997), El perro del hortelano (2002), Què va passar, Wanoulelé? (2002) i Traïció (2009). Actualment representa Un déu salvatge de Yasmina Reza, amb direcció de Tamzin Townsend. Al cinema també ha tingut una reconeguda trajectòria en pel·lícules com: El perquè de tot plegat (1995), Airbag (1997), Los lobos de Washington (1999), Sin noticias de Dios (2001), A la ciutat (2003) i V.O.S. (2009).

Antonio Boneu

(Lleida, 1960)

Director, guionista, realitzador, escriptor, professor, executiu i director creatiu per a televisió i publicitat. Llicenciat en Cinematografia per la Universitat de la Sorbona (París). Doctorat en narrativa fílmica al Vassar College de la Columbia University. Professional de la imatge en moviment des de 1982. Més de 15 films com a guionista, més de 700 programes de televisió i més de 8 anys com a professor d’universitat. Autor, amb Gemma Solana, del llibre Uncredited, diseño gráfico y títulos de crédito en la historia del cine (conegut als EUA com The Art of Film Titles). Un treball únic al món i del qual aviat s’editarà la cinquena edició, absolutament actualitzada i reconeixent la feina dels dissenyadors gràfics en les sèries de ficció a la televisió. Actualment, Antonio Boneu és director de ficció per a Plural, la productora de cinema i televisió del grup Sogecable.

Ignasi Juliachs

(Barcelona, 1959)

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, especialitat en Història de l’Art. És articulista a la revista de cinema Scifiworld, amb l’editorial de la qual també ha participat en el llibre col·lectiu El hombre lobo, licántropos en el cine. Ha estat secretari de la junta directiva de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics. Actualment fa la cobertura de festivals per a la revista Dirigido. Abans ho havia fet per a Fotogramas. Escriu crítiques a www.cinearchivo.com i en el passat, en publicacions com ara Seqüències de cinema, El Llobregat, Aquí, i Va i Ve. És coautor del llibre La memòria crítica i traductor de publicacions de cinema i d’alguna novel·la per a diverses editorials, com ara Planeta o Paidós. Ha estat redactor locutor d’informatius, d’espais culturals i de crítica cinematogràfica a Ràdio Sant Feliu. Fou auxiliar de càmera al curt Màgia a Catalunya de Manel Cussó, amb Joan Brossa. Presenta el cicle de cinema clàssic al Cinebaix de Sant Feliu de Llobregat.

Mireia Ros

(Barcelona, 1956)

Arriba a la direcció a partir d’una àmplia experiència com a actriu de cinema, teatre i televisió. El 1992 funda la productora Bailando con Todos, amb la qual col·labora en tots els seus projectes. En la seva filmografia cal destacar: La Moños (1996, llargmetratge; direcció i guió), Junts (1998, TV movie), El zoo de Pitus (2000, TV movie), El triunfo (2006, llargmetratge; direcció i guió), Wendy (2009, TV movie; direcció de rodatge) i Barcelona, abans que el temps ho esborri (2010, llargmetratge). Els seus últims treballs com a actriu han estat: El síndrome de Ulises (2008, sèrie de TV per a Antena 3) i Gavilanes (2010, sèrie de TV per a Antena 3).

Back To Top