Skip to content

Curtmetratges

La patrulla perdida

La patrulla perdida

Direcció: Guillermo Rojas. Producció: Dosdecatorce Producciones, Áralan Films i Fíngaro. Productor executiu: Luis Melgar. Guió: Guillermo Rojas. Fotografia: Alejandro Espadero. Música: José M. Pérez. Any: 2009. Durada: 20’. Repartiment: Fabio Arrante, Pedro Casablanc, Juan Díaz, Cristina Domínguez, Esteban Garrido, Félix Gómez, Fernando Gómez, Jaime Martín, William Miller, Ángel Ridao

1936. En algun indret del camp cordovès, una patrulla de soldats republicans s’endinsa en territori enemic per destruir unes vies de tren crucials per a les comunicacions de l’exèrcit franquista.

1936. En algún lugar de la campiña cordobesa, una patrulla de soldados republicanos se adentra en territorio enemigo para destruir unas vías de tren cruciales para las comunicaciones del ejército franquista.

La leyenda del ladrón del árbols de los colgados

La leyenda del ladrón del árbols de los colgados

Director: Sami Natsheh. Producció: Marta Velasco i Gonzalo Bendala. Guió: Sami Natsheh i Gonzalo Bendala. Música: Pablo Cervantes. Narrador: Antonio Esquivias. Any: 2009. Durada: 13‘. Animació

En un llogarret oblidat del camp cordovès, entre Sierra Morena i la perillosa ruta dels bandolers, hi va haver una vegada un arbre maleït en què penjaven infinitat de cossos.

En una aldea olvidada de la campiña cordobesa, entre Sierra Morena y la peligrosa ruta de los bandoleros, existió una vez un árbol maldito del que pendían infinidad de cuerpos ahorcados.

La oficina

La oficina

Director: Gonzalo Crespo. Guió: Gonzalo Crespo i Rafael Oliver. Fotografia: José Luis Bernal. Música: Antonio Ceballos. Productora: División XL Producciones SL. Any: 2008. Durada: 17’. Repartiment: Antonio Chamorro, Antonio Dechent, Antonio Garrido

Santiago, un treballador model, mor sobtadament. Mentre dura la investigació policial es destapen dubtes sobre si l’han assassinat.

Santiago, un empleado modelo, muere súbitamente. Mientras dura la investigación policial se destapan dudas sobre si lo han asesinado.

Undergorund, la ciudad del arcoiris

Undergorund, la ciudad del arcoiris

Anadalusia / 90’ / 2003 / castellà

Direcció: Gervasio Iglesias.
Producció: Lara Sastre.
Guió: Santi Amodeo i Gervasio Iglesias.
Fotografia: Álex Catalán.
Productores: La Zanfoña Producciones / Motion Pictures
Subvencionat per la Junta d’Andalusia, en col·laboració amb TV3 i Canal Sur TV.

Quan a finals dels anys seixanta la dictadura del general Franco comença a trontollar i els Estats Units instal·len les seves primeres bases militars al nostre país, Andalusia es converteix una vegada més en un territori de trobada. Aquest nou contacte cultural farà sorgir un moviment conegut amb el nom d’underground. Els joves nord-americans que passen per aquestes bases entren en contacte amb un grup de músics inquiets que entre el 1967 i el 1972 converteixen una ciutat tradicional i conservadora com Sevilla en l’avantguarda sociocultural d’Espanya.

Cuando a finales de los años sesenta la dictadura del general Franco empieza a tambalearse y Estados Unidos instala sus primeras bases militares en nuestro país, Andalucía se convierte una vez más en un territorio de encuentro. Este nuevo contacto cultural hará surgir un movimiento conocido con el nombre de underground. Los jóvenes norteamericanos que pasan por estas bases entran en contacto con un grupo de inquietos músicos que entre 1967 y 1972 convierten a una ciudad tradicional y conservadora como Sevilla en la vanguardia sociocultural de España.

Déjate caer

Déjate caer

Anadalusia / 106’ / 2007 / castellà

Director: Jesús Ponce.
Producció executiva: Álvaro Alonso i Fernando de Garcillán.
Guió: Jesús Ponce.
Fotografia: Daniel Sosa.
Música: Juan Cantón.
Productora: Alta Films.
Repartiment: Iván Massagué, Darío Paso, Juanfra Juárez, Mercedes Hoyos

En un d’aquests barris que totes les ciutats tenen, en una d’aquestes places que tots els barris tenen, passen les hores tres joves que comencen a deixar de ser-ho. Irresponsablement, veuen passar la vida divagant i ocupant el seu buit en un banc d’un parc entre acudits i litres de cervesa que paguen amb el que aconsegueixen dels seus pares. Però l’aparició de Sunci, una noia disposada a formar parella amb un d’ells, trenca l’equilibri que semblava ancorar-los en aquest món de ganduls.

En uno de esos barrios que todas las ciudades tienen, en una de esas plazas que todos los barrios tienen, pasan las horas tres jóvenes que empiezan a dejar de serlo. Irresponsablemente, ven pasar la vida divagando y ocupando su vacío en un banco de un parque entre chistes y litros de cerveza que pagan con lo que sacan a sus padres. Pero la aparición de Sunci, una chica dispuesta a formar pareja con uno de ellos, rompe el equilibrio que parecía anclarlos a ese mundo de vagos.

El camino de los ingleses

El camino de los ingleses

Anadalusia / 120’ / 2006 / castellà

Director: Antonio Banderas.
Producció: Antonio Banderas, Gustavo Ferrada, Carlos Taillefer i Antonio Meliveo.
Guió: Antonio Soler, basat en la seva novel·la.
Fotografia: Xavi Jiménez.
Música: Antonio Meliveo.
Productora: Green Moon / Sogecine.
Repartiment: Alberto Amarilla, María Ruiz, Raúl Arévalo, Fran Perea, Cuca Escribano, Juan Diego, Victoria Abril

Miguelito Dávila és un jove d’esperit inquiet a qui una malaltia renal ha portat a passar una temporada a l’hospital. Allà ha conegut un home culte que li ha obert la possibilitat d’imaginar una vida millor a través de la poesia, de l’aventura interior. Miguelito pensa que un dia podrà deixar la feina en una petita ferreteria i ser poeta. A l’estiu en què transcorre la nostra història troba Luli, la seva musa, i comença un idil·li amb ella. Serà el mateix estiu en què, amb els seus amics, emprendrà una etapa que resultarà crucial en les seves vides.

Miguelito Dávila es un joven de espíritu inquieto al que una enfermedad renal ha llevado a pasar una temporada en el hospital. Allí ha conocido a un hombre culto que le ha abierto la posibilidad de imaginar una vida mejor a través de la poesía, de la aventura interior. Miguelito piensa que un día podrá dejar su trabajo en una pequeña ferretería y ser poeta. En el verano en el que transcurre nuestra historia encuentra a Luli, su musa, y comienza un idilio con ella. Será el mismo verano en el que, junto a sus amigos, emprenda una andadura que va a resultar crucial en sus vidas.

Back To Top