Skip to content

Palestina, la veritat assetjada

Palestina, la veritat assetjada

Barcelona, Catalunya / 50’ / 2008 / anglès / subt. en català

Directora: Helena Sala
Producció executiva: Montse Capdevila i Alex Himno
Guió: Laura Beaumont, Maria Freixa i Alex Ànfruns
Direcció de fotografia: Manuel Atuan

Xarxa d’Enllaç amb Palestina
http://www.xarxapalestina.org

Palestina, la veritat assetjada és un documental que dóna veu al poble palestí. Una trentena d’homes i dones de diferents edats i de diferents territoris de la Palestina històrica expliquen com l’ocupació afecta la seva vida diària i reflexionen sobre el seu futur incert. D’aquesta manera, els mateixos palestins posen a sobre de la taula els temes clau per a un procés de pau. Els refugiats, el mur, les colònies, els atacs o el bloqueig de Gaza són alguns dels epígrafs d’aquesta història que explica allò que d’altres silencien.

Palestina, la veritat assetjada es un documental que da voz al pueblo palestino. Una treintena de hombres y mujeres de diferentes edades y de diferentes territorios de la Palestina histórica explican cómo la ocupación afecta a su vida diaria y reflexionan sobre su futuro incierto. De esta manera, los propios palestinos ponen encima de la mesa los temas clave para un proceso de paz. Los refugiados, el muro, las colonias, los ataques o el bloqueo de Gaza son algunos de los epígrafes de esta historia que explica aquello que otros silencian.

Helena Sala Bitrià

Helena Sala Bitrià

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Realitza el primer documental, Use me as a stone, el 2004 en un viatge a Palestina. Dos anys més tard, viatja a Mostar (Bòsnia i Hercegovina) per gravar Don’t forget, veus més enllà de l’oblit, seleccionat en una dotzena de festivals i premiat al festival de curtmetratges Baumman de Terrassa. El 2007 torna a Palestina per rodar Palestina, la veritat assetjada, un documental produït per la Xarxa d’Enllaç amb Palestina i finançat per l’Agència Catalana de Cooperació i pel Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya. La Xarxa d’Enllaç amb Palestina és una organització amb seu a Barcelona que aglutina i coordina les activitats de diversos col·lectius de solidaritat amb Palestina de tot el territori català.

Licenciada en Periodismo por la Universidad Autónoma de Barcelona. Realiza su primer documental, Use me as a stone,en 2004 en un viaje a Palestina. Dos años más tarde, viaja a Mostar (Bosnia-Herzegovina) para grabar Don’t forget, veus més enllà de l’oblit, seleccionado en una docena de festivales y premiado en el festival de cortometrajes Baumman de Terrassa. En 2007 vuelve a Palestina para rodar Palestina, la veritat assetjada, un documental producido por la Xarxa d’Enllaç amb Palestina y financiado por la Agencia Catalana de Cooperación y por el Departamento de Juventud de la Generalitat de Catalunya. La Xarxa d’Enllaç amb Palestina es una organización con sede en Barcelona que aglutina y coordina las actividades de varios colectivos de solidaridad con Palestina de todo el territorio catalán.

Back To Top