Skip to content

Hollywood contra Franco

Hollywood contra Franco

Barcelona, Catalunya / 92’ / 2008 / català

Director: Oriol Porta
Produció executiva: Oriol Porta
Guió: Isabel Andrés, Oriol Porta i Lorenzo Soler
Direcció de fotografia: David García

Àrea de Televisió
http://www.hollywoodcontrafranco.com (https://es.wikipedia.org/wiki/Hollywood_contra_Franco)

La Guerra Civil espanyola va exercir un fort impacte en els artistes de Hollywood. Molts d’ells van donar suport a campanyes contra la política de no-intervenció del Govern dels Estats Units, van participar en mítings o van pagar ambulàncies per al bàndol republicà. Com va dir Fred Zinnemann, la derrota de l’Espanya democràtica va deixar una ferida oberta als cors dels liberals de Hollywood. Molts guionistes la van utilitzar durant anys per reforçar el caràcter noble i romàntic d’alguns personatges de les seves pel·lícules, com Rick a Casablanca, per exemple.

La Guerra Civil española ejerció un fuerte impacto en los artistas de Hollywood. Muchos de ellos apoyaron campañas contra la política de no intervención del Gobierno de los Estados Unidos, participaron en mítines o pagaron ambulancias para el bando republicano. Como dijo Fred Zinnemann, la derrota de la España democrática dejó una herida abierta en los corazones de los liberales de Hollywood. Muchos guionistas la utilizaron durante años para reforzar el carácter noble y romántico de algunos personajes de sus películas, como Rick en Casablanca, por ejemplo.

Oriol Porta

Oriol Porta

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona el 1986, combina actualment la seva feina com a productor i realitzador amb la docència, ja que imparteix cursos de producció i desenvolupament de projectes documentals a la Universitat Ramon Llull de Barcelona i l’ESCAC de Terrassa. Inicia la carrera professional com a productor de vídeos institucionals, espots publicitaris i programes per a Tele 5, FORTA, Antena 3 i Canal 10. Durant els Jocs Olímpics del 92 dirigeix els serveis de producció a televisions estrangeres de l’agència de notícies EditMedia. El 1992 crea la seva pròpia productora, Àrea de Televisió. Hollywood contra Franco (2008) ha estat el seu primer treball com a realitzador.

Licenciado en Geografía e Historia por la Universidad de Barcelona en 1986, combina actualmente su trabajo como productor y realizador con la docencia, impartiendo cursos de producción y desarrollo de proyectos documentales en la Universidad Ramon Llull de Barcelona y el ESCAC de Terrassa. Inicia su carrera profesional como productor de vídeos institucionales, espots publicitarios y programas para Tele 5, FORTA, Antena 3 y Canal 10. Durante los Juegos Olímpicos del 92 dirige los servicios de producción a televisiones extranjeras de la agencia de noticias EditMedia. En 1992 crea su propia productora, Àrea de Televisió. Hollywood contra Franco (2008) ha sido su primer trabajo como realizador.

Back To Top