Skip to content

El perdó

Ventura Durall

Barcelona, Catalunya / 65’ / 2008 / català

Director: Ventura Durall
Producció executiva: Nanouk Films
Guió: Ventura Durall
Direcció de fotografia: Mauro Herce

Nanouk Films
http://www.nanouk.tv

L’any 1994, Andrés Rabadán es va lliurar a la policia després de fer descarrilar tres trens i matar el seu pare amb una ballesta. En el judici se’l va declarar innocent en diagnosticar-li una esquizofrènia delirant paranoica i se’l va obligar a ser internat en un pavelló psiquiàtric penitenciari durant els següents 20 anys. Després d’un descens personal als inferns, Rabadán es refà com a persona utilitzant la pintura per exorcitzar els seus propis dimonis, i en aquest nou renéixer, nous testimonis d’ell mateix i del seu entorn més proper ens fan veure una realitat més complexa que la que va aflorar al judici i es revelen secrets íntims que han romàs més d’una dècada amagats.

En el año 1994, Andrés Rabadán se entregó a la policía tras hacer descarrilar tres trenes y matar a su padre con una ballesta. En el juicio se le declaró inocente al diagnosticarle una esquizofrenia delirante paranoica y se le obligó a ser internado en un pabellón psiquiátrico penitenciario durante los siguientes 20 años. Después de un descenso personal a los infiernos, Rabadán se rehace como persona utilizando la pintura para exorcizar sus propios demonios, y en este nuevo florecer, nuevos testimonios de él mismo y de su entorno más cercano nos hacen ver una realidad más compleja que la que afloró en el juicio, revelando secretos íntimos que han permanecido más de una década escondidos.

<img class="alignnone size-medium wp-image-687" title="Ventura Durall" src="https://www.somcinema.cat/wp-content/uploads/2009/10/el-perdo-300x225.png" alt="Ventura Durall" width="300" height="225" />

Ventura Durall

Llicenciat per l’ESCAC en l’especialitat de guió, també ha estudiat a San Antonio de los Baños i ha realitzat diversos seminaris amb prestigiosos documentalistes. Actualment supervisa i coordina els projectes de final de carrera de documental de l’ESCAC. Fundador de Nanouk Films, ha dirigit diversos documentals, entre els quals destaquen El perdó(produït per Nanouk Films en coproducció amb TVE i la participació de Canal+), Isla Negra, Illa Blanca (coproduït per Nanouk Films, TV3 i Televisió Nacional de Xile), Hablemos del documentalLa dama dels coloms (premi documental creatiu UAB i premi FAD). Acaba de realitzar el seu primer llargmetratge de ficció, Les 2 vides d’Andrés Rabadán.

Licenciado por el ESCAC en la especialidad de guión, ha estudiado también en San Antonio de los Baños y ha realizado varios seminarios con reputados documentalistas. Actualmente supervisa y coordina los proyectos de fin de carrera de documental del ESCAC. Fundador de Nanouk Films, ha dirigido varios documentales, entre los cuales destacan El perdó(producido por Nanouk Films en coproducción con TVE y la participación de Canal+), Isla Negra, Illa Blanca(coproducido por Nanouk Films, TV3 y Televisión Nacional de Chile), Hablemos del documentalLa dama dels coloms (premio documental creativo UAB y premio FAD). Acaba de realizar su primer largometraje de ficción, Las 2 vidas de Andrés Rabadán.

Back To Top