Skip to content

Eugenio

Durada: 94’. Any: 2018. Directors: Xavier Baig i Jordi Rovira. Productora: REC VIDEOPRODUCCIONS SCP/Televisió de Catalunya/RTVE. Producció: Òscar Moreno, Xavier Baig. Guió:Òscar Moreno, Jordi Rovira. Fotografia: Xavier Baig. Idioma Original: Castellà, Català.

Vestit sempre de negre, seriós i amb un whisky a la mà. Així és com Eugenio es manté encara ara a la retina de vàries generacions. Qui no se sap un acudit de l’Eugenio? Però darrere l’home que sempre feia riure, s’hi amaga un altre Eugenio, fora dels escenaris, sense tamboret ni micròfons.


Jordi Rovira

Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB), Ciències Polítiques i Sociologia (UAB) i Geografia i Història (UNED). Periodista freelance des de 1998. Ha realitzat reportatges en una trentena de països com Kosovo, Iraq, Sierra Leone o Irlanda del Nord, publicats en mitjans com El Periódico, El País, El Mundo, Interviú, Avui i, sobretot, La Vanguardia. Des de 2005 dirigeix Capçalera, revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Director i guionista del llargmetratge Joana Biarnés, una entre tots (2016) guardonat amb vuit premis en festivals de cinema documental.


Xavier Baig

El 2007 funda la productora Rec produccions des de la que produeix i realitza documentals propis i d’encàrrec per cadenes com TVE, TV3, Antena 3 o DMAX. Entre els treballs que ha dirigit, produït o realitzat destaquen Joana Biarnés, una entre tots (2016), La Guerra Civil en color: la mirada de los historiadores (2016), Simfonia d’un Mercat (2010), Cop al Banc Central (2010), la sèrie documental A la presó (2008-2009) i Hoy el día se repite diferente (2008) llargmetratge documental present a una trentena de festivals internacionals i quatre premis a millor pel·lícula.

Back To Top