skip to Main Content

Ciutat i selva

Durada: 19’. Any: 2018. Director: Aleix Abulí. Productora: UNIVERSITAT POMPEU FABRA. Producció: Oliver R.Bisbal, Júlia Lucha. Guió: Aleix Abulí. Fotografia: Aleix Abulí, Oliver R.Bisbal, David R. Joanola. Idioma Original: Català.

Una reflexió al voltant de les vides de tres noies que van deixar el seu petit poble per viure a la ciutat de Barcelona.


Aleix Abulí

Natural de Cassà de la Selva, la seva sensibilitat i atracció pel cinema, el dibuix o l’escriptura, el motiven a realitzar els estudis de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, on mostra la seva preferència per la direcció artística. Ciutat i selva és el seu treball de Grau.

Primer estrat

Durada: 22’. Any: 2018. Director: Ventura Durall. Productora: NANOUK FILMS. Producció: Ventura Durall. Guió: Ventura Durall. Fotografia: Francesc Roig. Idioma Original: Català i Castellà.

Milos està a punt d’entrar a la llar d’infants, on passarà els dos pròxims anys. El seu pare, el director Ventura Durall, es pregunta com s’anirà expressant la seva personalitat, fins a quin punt el que visqui en aquesta escola la determinarà. Per tractar de trobar respostes, decideix gravar els dos últims dies a la llar d’infants de la classe de la seva filla gran.


Ventura Durall

Guionista, director i productor de documentals, ficció i obres audiovisuals per a museus. Graduat per ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) a la especialitat de guió. És coordinador del departament de documental d’ESCAC, on supervisa els projectes d’etapa de carrera i dirigeix la especialitat de documental al Màster Oficial de Cinematografia. Les seves obres anteriors s’han exhibit en festivals com Sundance, Sant Sebastià, Locarno, Màlaga, IDFA o HOTDOCS.

The Times and Tales of Two Beiruts

Durada: 28’. Any: 2018. Director: Teymur Faris. Productora: ESCAC FILMS. Producció: David Delgado. Guió: Teymur Faris. Fotografia: Roger Corredera. Idioma Original: Anglès.

Un fill va a Beirut a veure el seu pare i ajudar-lo a preparar la seva primera exposició fotogràfica, recordant els dies daurats de la ciutat (1960 – 1975). En aquell moment, el fill descobrirà un nou costat d’aquesta ciutat, aquest país i el seu pare.


Teymur Faris

Beirut

The times and tals of two Beiruts és el projecte final de carrera d’Teymur Faris, graduat de l’ESCAC (Escola superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). Es tracta d’un documental molt personal, en el qual el mateix director decideix viatjar a Beirut per visitar el seu pare Waddah Faris i ajudar-lo a preparar la seva primera exposició fotogràfica, que recorda el Líban previ a la Guerra Civil Libanesa. Durant aquest viatge, i a través de diferents testimonis i l’immens arxiu fotogràfic de W. Faris, descobrirà una nova faceta del seu pare i del Líban.

La ciutat interior

Durada: 24’. Any: 2017. Directors: Iso Luengo, Jorge Moneo, Andrea Ballesteros. Productora: UAB Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu. Guió: Iso Luengo, Jorge Moneo, Andrea Ballesteros. Fotografia: Jorge Moneo. Idioma Original: Català, Castellà.

Pot ser el lloc de treball un espai per l’elucubració, la meditació o l’afecte? Els porters exerceixen la seva jornada en llocs de trànsit mentre romanen en ells vigilants i sol·lícits. Confinats durant la seva jornada laboral en aquests espais ens compartiran les seves confessions.


Iso Luengo, Jorge Moneo i Andrea Ballesteros

Graduats en Belles Arts, van coincidir en el Màster en Documental Creatiu de la UAB on van realitzar el curtmetratge La Ciutat Interior, la seva òpera prima.

Van triar els portals per la seva condició de transitorietat entre l’espai públic i privat i perquè són una part de la ciutat que sempre queda oculta darrere la façana. Van decidir escoltar als seus guardians, els quals en sintonia amb les mutacions incessants de la societat, veuen que la seva professió pot desaparèixer en un futur no molt llunyà.

El somni efímer

Durada: 18’. Any: 2017. Director: Toni Bestard. Productora: TONI BESTARD. Producció: Toni Bestard. Guió: Toni Bestard. Música Original: Miquel Àngel Aguiló. Fotografia: Edu Biurrún. Idioma Original: Castellà, Català.

Fa poc temps els cartells de pel·lícules es pintaven a mà a les façanes dels cinemes. A través de tres pintors de tres ciutats diferents, ens endinsarem en la història d’aquest art efímer.


Toni Bestard

Bunyola

Tres nominacions al Goya, més de 150 premis o més de 500 seleccions oficials al món del curtmetratge, són alguns dels nombres del director mallorquí Toni Bestard. El seu primer llargmetratge de ficció va ser El perfecte desconegut (2012) , protagonitzat per l’actor irlandès Colm Meaney, i l’any 2015 va estrenar la seva següent pel·lícula, el llargmetratge documental I Am Your Father, co-dirigida amb Marcos Cabotà i que va ser nominada al Goya al Millor llargmetratge documental. Actualment prepara el seu següent projecte cinematogràfic, sigui de ficció o documental. L’única cosa rellevant per a Toni Bestard és que sigui una bona història. Des de principis de 2016 també és membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

Back To Top