Skip to content

Miquel Porter i Moix: la república de la llibertat i el bon humor         

Documental

Durada:54’. Any: 2018. Director: Anastasi Rinos. Productora: TELEVISIÓ DE CATALUNYA/MALLERICH FILMS PACO POCH/ICEC/NAO CINEMATOGRÀFICA/IMPULSA FILMS/CECAAC/LES FILMS CATHARES. Producció: Paco Poch, Jordi Ambrós, Joan Bosch, Santi Lapeira, Thierry Masdeu, Heidi Quint, Joan Antoni Barjau. Guió: Tariq Porter, Anastasi Rinos. Música Original:Boris Porter.  Fotografia: Félix Bonnin. Muntatge: Guillem Guardiola.

Documental sobre una figura clau de la història recent a Catalunya, el professor, historiador, crític, músic i humanista Miquel Porter i Moix, a través d’un espai que representa bona part de la tasca i la filosofia de Porter: la universitat. Cada espai de la seu central de la Universitat de Barcelona representa les facetes de la seva figura i sobretot el que el va moure sempre: l’amor per les persones. 


Anastasi Rinos

Estudià cinema a l’Escola Aixelà i la seva trajectòria professional és tan extensa com variada. Ha treballat de muntador cinematogràfic, realitzador publicitari, realitzador de televisió, director teatral i cinematogràfic i també com a professor de muntatge documental i cinematogràfic a l’ESCAC.

Destaca la seva feina com a muntador a pel·lícules com La Nova Cançó de Francesc Bellmunt (1976), Bilbao (1978) i Caniche (1979) de Bigas Luna, Últimas tardes con Teresa de Gonzalo Herralde (1984), i en els últims anys Les vides de Cèlia d’Antonio Chavarrías (2008) i No estem sols de Pere Joan Ventura (2015). El 2016 va dirigir el documental Anna Maria Moix: La passió per la paraula.

Back To Top