Skip to content

Taula rodona: Més enllà d’Alice Guy

Realitat de la dona al cinema

Dissabte, 20 d’octubre, 11 h – Magical Media

Moderadora: Judith Vives, periodistafreelance, consultora de comunicació i assessora artística del Som Cinema.

ParticipantsAlba Cros, Inés Garrell, Elena Martín, Gemma Castell i Sandra Forn


Participants

Alba Cros

Puigverd de Lleida

Es va establir com a directora després d’acabar la carrera de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona co-dirigint la pel·lícula Les amigues de l’Àgata(2015) amb Laia Alabart, Laura Rius i Marta Verheyen. Un film que es va estrenar amb èxit a les sales de cinema fins a ser nominada a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català.

Actualment, prepara el seu segon llargmetratge en solitari. Ha participat com a ajudant de direcció a la pel·lícula La Bona Esperade Carlos Marquès-Marcet i treballa com a realitzadora freelance a la productora de publicitat Agosto. També participa en el programa pedagògic Cinema enCurs d’A Bao A Quentre d’altres tallers de formació amb La Bonneo Drac Màgic.


Inés Garrell

Directora del Festival de cinema de Menorca. Professional independent resident a Menorca, Màster en Gestió Cultural, acumula quinze anys d’experiència en programes públics i privats. La seva trajectòria professional inclou la gestió creativa i coordinació d’ activitats culturals, organització exposicions i producció d’ esdeveniments. Fou Co-directora i productora del Festival de Cine Mèdit (6 edicions fins a la seva finalització a l’illa), encarregada de la gestió i producció del  Festival Pedra Viva  (2013 al 2016) i de la producció de les activitats socio-culturals  a la Fundació Líthica (2005 al 2013).


Elena Martín

A cavall entre el cinema i el teatre, la interpretació i la direcció, el seu debut com a directora de cinema ha estat Júlia ist, pel·lícula que també ha protagonitzat. Ha estat premiada amb les Biznaga de Plata a Millor Pel·lícula i Millor Direcció al Festival de Màlaga, premi a Millor Actriu Òpera Prima Internacional al festival de cinema de l’Equador La Orquídea (entre d’altres guardons) i va estar nominada doblement als Premis Gaudí 2018 .

Com a actriu en cinema també ha donat vida a Àgata en la pel·lícula Les amigues de Àgata(2015), a Berta en Amb el vent(2018) i Consuelo a La dona del segle(TV3 i TVE, en post-producció).

En el marc de les Arts Escèniques, ha fundat el laboratori d’experimentació escènica ELS MALNASCUTS (Sala Beckett) i el col·lectiu artístic VVAA, des del qual ha dirigit i actuat en diversos espectacles estrenats a la Sala Beckett de Barcelona.


Gemma Castell

Balaguer

Actriu i docent.  Formada en els estudis d’Art Dramàtic a l’Aula de Teatre de Lleida, graduada en Tècnica Meisner de Javier Galitó-Cava i en el Postgrau en Teatre i Educació de l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha participat en diversos espectacles teatrals dels quals destaquen Després de la Pluja  de Sergi Belbel, dirigit per Marc Montserrat i produït per Zinc Teatre i l’Aula de Teatre. Ha sigut actriu becada en el Laboratori Transformer Vaca 2015: El camí del colibrí, dirigit per Yanina Marini i Laura Freijo. Destaca la seva participació en els curtmetratges En otra vida i Match!de Toni Villazan (Zolen Films), Noai Algo de Valentinade Jordi Celma, Barcelona Shoot i el Misterio del Dry Martini de J.A. López de Espinosa entre d’altres. Actualment és actriu en la companyia Cametes Teatre amb els espectacles: La Caps de Cafè, Comiat i Mireta Tancada.


Sandra Forn

Llicenciada en Psicologia Clínica per la Universitat de Barcelona. Especialitzada en producció cinematogràfica compta amb més de vint anys d’experiència dins el món de l’audiovisual. Treballa a la seva pròpia productora (Films de l’Orient) la qual dirigeix des de l’any 2001. Col·labora com a assessora independent i freelance en produccions i projectes audiovisuals de tota mena per a d’altres productores, i imparteix classes de producció executiva a l’escola Plató de Cinema.

Darrerament ha produït dos curtmetratges de realitzadors debutants IP-IS(2017) de Pol Diggler i Omar (2018) de Miquel Romans; el documental Art i rebel·lia, Carles Fontserè acontracorrent(2017) del realitzador Albert Abril i els llargmetratges cinematogràfics El somnicatalà (2015) de Josep Maria Forn i L’amant del silenci(2016) de Jordi Cadena. En aquest moments treballa en la postproducció del llargmetratge documental de Lucía Tello Díaz Endless Cinemai prepara la producció d’un llargmetratge en coproducció amb Andorra, titulat Fredbasat en la obra de teatre d’Agustí Franch.

Back To Top