Skip to content

En acabar

(Mallorca)

Durada: 73’. Any: 2017. Directors: Guillem Miró i Thor Echevarría. Productora: SA SOMERETA PRODUCCIONS. Producció: Antonia Maria Miró. Guió: Guillem Miró i Thor Echevarría. Música original: Beñat Revuelta. Fotografia: Jordi A. Corrales. Intèrprets: Marc Joy, Montse Amer, Guiem Juaneda, Lluís Marqués. Idioma original: Català.

Gori, un jove idealista que passa els estius a Mallorca, intenta seduir als seus amics i a la seva ex al·lota, perquè l’acompanyin a una verbena a l’altra punta de l’illa. El que els seus amics no saben, és que realment està cercant una misteriosa al·lota que va conèixer una nit d’estiu que només sap el seu nom: Iruri.


Guillem Miró

Ha escrit i dirigit diversos curtmetratges entre els quals cal destacar El Guiador d’ànimes (2014), El perquè de Mariano (2015) o Motius (2016), aquest últim seleccionat en diversos festivals nacionals. També és creador de la sèrie d’animació Animals, actualment en fase de producció. Ha treballat de guionista tant com per a productores com per compte propi. Actualment és muntador freelance i guionista i dibuixant d’Històries histriòniques mentre prepara el seu segon llargmetratge.


Thor Echevarría

Ha escrit i dirigit curtmetratges com El mort està calent (2012). Actualment viu a Mallorca mentre compagina la seva feina com a professor de música i escriu enigmes per room scapes a nivel nacional.

Amb la seva productora Tarannà Films ha coproduït i portat a terme projectes propis com a directora i guionista movent-se des de la televisió fins al cinema i la vídeo-creació experimental. El seu primer llargmetratge com a directora, un Suau Olor de Canela es va presentar en més de 20 festivals internacionals, guanyant 4 premis, i va tenir la seva estrena nacional al novembre al 2014.

No quiero perderte nunca

(Barcelona)

Durada: 75’. Any: 2017. Director: Alejo Levis. Productores: LIFE & PICTURES. Producció: Sebastià Mery. Guió: Alejo Levis. Música original: Nico Roig, Alejo Levis. Fotografia: Gina Ferrer. Intèrprets: Maria Ribera, Carla Torres, Aida Oset, Montse Ribas. Idioma original: Castellà.

La Paula en tenir coneixement de la pèrdua de la seva mare, rep la visita d’aquesta a la casa. Paula la tractará d’expulsar. Per a això, ella començarà un viatge a un món de confusió, l’oblit i la foscor seguint el camí de la seva mare va prendre, abans de deixar aquest mon. La Malena hi serà aprop per salvar-la.


Alejo Levis

Realitzador de videoclips i publicitat des de fa més de quinze anys, a més de dramaturg i director teatral. Ha coescrit el guió del llargmetratge 14 dies amb Víctor, seleccionat a competició al Festival de Sitges del 2010. Ha estat a més muntador de pel·lícules com The Birthday, d’Eugenio Mira. A la primavera del 2014 s’estrena el seu primer llargmetratge com a director, Tot semblava perfecte, al Festival de Málaga de Cine Español. Ha passat entre d’altres pel D’A, de Barcelona, o el London Spanish Film Festival.

La familia (Dementia)

(València)

Durada: 111’. Any: 2016. Directora: Giovanna Ribes. Productores: TARANNA FILMS (ES), MC2 (FR), MIRIQUIDI FILMS (AL). Producció: Giovanna Ribes, Margarita Cadenas i Michael Geidel. Guió: Giovanna Ribes, Eberhard Petschinka i Margarita Cadenas. Música original: Maximilien Mathevon i Javier Templado. Fotografia: Gabo Guerra SVC. Intèrprets: Pep Cortés, Lola Moltó, Ciro Maró, Sergio Cabellero, Mireia Pérez. Idioma original: Valencià.

Roger acull en el seu acabat d’estrenar pis universitari al seu iaio, que es nega a anar a una residència a pesar dels seus brots de senilitat i violència. Ara són dos, dos Roger perduts en la vida, buscant el passat que pareix real, sense entendre el present que pareix una mentida.


Giovanna Ribes 

Llicenciada en Filologia Anglogermànica per la Universitat de València i Tècnica en Operacions d’Imatge i So. Entre d’altres, cursa estudis en Mitja Production Services a Londres; International Film and Television Workshops, a Rockport, Maine, (EUA); ia l’Escola de Cinema de Sant Antonio dels Banys a Cuba.

Membre fundadora de Dones en Art, associada de CIM, ADCV i PAV. És vicepresidenta del Clúster Valencià. Recentment nomenada Membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya. Directora del Festival Internacional de Cinema Dona i Cinema – Women & Film. Ha col·laborat en Festivals com HUMANS FEST, Premis Tirant o Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, i presidenta del Jurat del Festival de Cinema d’Alacant 2015.

Amb la seva productora Tarannà Films ha coproduït i portat a terme projectes propis com a directora i guionista movent-se des de la televisió fins al cinema i la vídeo-creació experimental. El seu primer llargmetratge com a directora, un Suau Olor de Canela es va presentar en més de 20 festivals internacionals, guanyant 4 premis, i va tenir la seva estrena nacional al novembre al 2014.

Blue Rai

(Terrassa)

Durada: 70’. Any: 2017. Director: Pedro B. Abreu. Productora: ESCAC FILMS. Producció: Laura Diego. Guió: Pedro B. Abreu i Carlos Franco. Música original: Joan Vilà. Fotografia: Maite Astiz. Intèrprets: Santi Bayón, Cristian Valencia, Josep Seguí, Mireia Guilella, Betsy Túrnez, Pep Ambròs, Fina Doménech, Biel Montoro, Vicky Luengo. Idioma original: Castellà.

Es compleixen sis hores de la notícia que té commocionat el país. Vuit ostatges, milers de seguidors a les xarxes socials i una única petició: diu que només vol tornar a veure la seva noia.


Pedro B. Abreu

(València, 1983)

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Cardenal Herrera CEU, va completar la seva formació a la Universitat sueca d’Art, Cultura i Comunicació de Malmö, on va dirigir els seus primers treballs de ficció cinematogràfica. Amb Kiss the bride (2006) va participar en la secció oficial de l’International film festival of Göteborg, i atresorant diversos guardons a nivell nacional. Posteriorment es va establir a Barcelona on va cursar el Màster en Direcció Cinematogràfica i el Postgrau en Direcció de Fotografia de l’Escola Superior de Cinematografia i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Va continuar dirigint curtmetratges i vídeos musicals amb el suport de la productora Escándalo Films. El seu treball La muntanya de la lluna (2009), present a la 62a edició del Festival de Cinema de Cannes, va ser considerat el millor curtmetratge espanyol del 2009 per l’Agència del Curtmetratge espanyol (ACE). El 2010 arrenca una carrera publicitària. Els seus videoclips per a artistes com Pablo Alborán, David Bustamante o Malú sumen més de 130 milions de visites a Youtube.

El dulce sabor del limón

(Tarragona)

Durada: 68’. Any: 2017. Director: David Aymerich. Productores: AYHE PRODUCTIONS. Producció: David Aymerich. Guió: David Aymerich. Música original: Thewardenclyffe. Fotografia: Luís Enrique Carrión AMC. Intèrprets: David Solans, Elena Rivera, Mercè Rovira, Jordi Boixadós, Abril Garcia, Adrià Triviño. Idioma original: Castellà.

Quan en Jaume finalitza a la presó una esbojarrada nit de festa amb els seus amics, la seva vida rutinària comença a canviar.

Allí coneixerà la Ilena, una enigmàtica noia que alimentarà tots els seu somnis i il·lusions per acabar involucrant en Jaume en una espiral conflictiva de la que haurà de lluitar per escapar abans que sigui massa tard.


David Aymerich

(Tarragona, 1994)

Bon lector i escriptor des de ben petit, en David va iniciar la redacció del guió de El Dulce Sabor del Limón a segon de batxillerat i als 18 anys es va fer productor autònom sota el nom d’Ayhe Productions per començar la producció de la seva òpera prima, ja que la gran majoria de productores amb les quals va contactar no es volien fer càrrec d’un projecte tant nou i innovador. D’aquesta manera el jove realitzador, gràcies a l’ajuda i l’empenta de l’actriu i coach Mercè Rovira, va començar a aprendre ràpidament el món de la producció i a construir l’equip tècnic i artístic adient per començar el rodatge de la pel·lícula a l’agost de 2014, la qual va seguir la seva producció fins el juliol del 2017.

Algo de Valentina

(Lleida)

Durada: 80’. Any: 2017. Director: Jordi Celma. Productores: LA PALMA PRODUCTIONS, GLOBAL TV. Producció: Jordi Celma, Marta Guiu, Jordi Pla i Joan Juncosa. Guió: Jordi Celma. Música original: Blueromess, Jordi Gasión i Joan Baró. Fotografia: Jordi Pla. Intèrprets: Albert Garcia, Marta Pachón, Gemma Castell, Ares Piqué, José Mellinas. Idioma original: Castellà.

Bruno i Valentina es van embolicar la nit anterior en una festa d’un amic comú. Queden al dia següent perquè ella es va deixar la cartera i Bruno la va recollir. Valentina no recorda gairebé res del que va passar a la festa, ell, en adonar-se’n, juga amb la situació. Una cita que havia de ser un pur tràmit acaba ocupant tot el dia següent amb conseqüències inesperades


Jordi Celma

(Esplugues de Llobregat, 1977)

Viu a Lleida des de fa 9 anys. Dissenyador gràfic i creador audiovisual autodidacta va començar la seva carrera cinematogràfica escrivint guions i gags per a web sèries. Ha estat director de curtmetratges on realitzava totes les parts del procés de creació (actuació, edició i difusió) és creador de peces de videoart premiades i exposades a l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona i al Festival de Videoart LOOP Barcelona, entre d’altres . Va presentar el seu primer llargmetratge Noa, a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya i al Som Cinema el 2013. Ara el 2017 ens presenta ‘Algo de Valentina’,  un film intimista amb un final inesperat. Tots dos films realitzats íntegrament a Lleida.

Back To Top