Skip to content

El hilo rojo

(Barcelona)

Durada: 18’. Any: 2016. Directora: Gabriela Xiaomei Espiró. Productora: UNIVERSITAT POMPEU FABRA. Producció: Helena Arregui. Guió: Xiaomei Espiró. Fotografia: Marta Lallana. Idioma original: Català, Castellà i Xinès.

Retrat de la comunitat xinesa de Catalunya a través de les experiències de quatre joves xinesos de la segona generació donant importància  a la seva identitat cultural.


Gabriela Xiaomei Espiro

Estudiant de quart de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF). Nascuda a Xina i adoptada per pares mallorquins. Actualment ja ha finalitzat el grau de Comunicació Audiovisual. Ha estat realitzant pràctiques a la productora de cinema Alhena Produccions al departament de producció. Ha sigut auxiliar/meritòria de producció en els dos

llargmetratges Mil coses que faria per tu i Matar a Dios, que s’estrenarà al Festival de Sitges 2017. També ha realitzat la funció d’script al curtmetratge RIP, seleccionat en la Secció Oficial de Competició del Festival de Sitges 2017.

El seu assaig audiovisual The great war”,  realitzat conjuntament amb tres companyes de classe ha sigut exposat al canal online de videos-assaigs del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El documental  El Hilo Rojo  és la seva opera prima com a directora.

Back To Top