skip to Main Content

Cucli

(Barcelona)

Durada: 17’. Any: 2016. Director: Xavier Marrades. Productora: NANOUK FILMS. Producció: Xavier Marrades i Ventura Durall. Guió: Xavier Marrades. Fotografia: Oriol Colomar, Xavier Marrades. Idioma original: Català.

En Ramon viu amb els seus pares tot i que la major part de la setmana se la passa fora fent de camioner. Els seus, són viatges llargs i solitaris fins que troba una companya molt especial que ho canvia tot.


Xavier Marrades

(Cervera, Lleida)

Ha cursat estudis a la Universitat Pompeu Fabra i a la School of Visual Arts de Nova York, on va fer un màster de documental i fotografia. El seu treball es centra en el cinema documental i experimental.

El hilo rojo

(Barcelona)

Durada: 18’. Any: 2016. Directora: Gabriela Xiaomei Espiró. Productora: UNIVERSITAT POMPEU FABRA. Producció: Helena Arregui. Guió: Xiaomei Espiró. Fotografia: Marta Lallana. Idioma original: Català, Castellà i Xinès.

Retrat de la comunitat xinesa de Catalunya a través de les experiències de quatre joves xinesos de la segona generació donant importància  a la seva identitat cultural.


Gabriela Xiaomei Espiro

Estudiant de quart de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF). Nascuda a Xina i adoptada per pares mallorquins. Actualment ja ha finalitzat el grau de Comunicació Audiovisual. Ha estat realitzant pràctiques a la productora de cinema Alhena Produccions al departament de producció. Ha sigut auxiliar/meritòria de producció en els dos

llargmetratges Mil coses que faria per tu i Matar a Dios, que s’estrenarà al Festival de Sitges 2017. També ha realitzat la funció d’script al curtmetratge RIP, seleccionat en la Secció Oficial de Competició del Festival de Sitges 2017.

El seu assaig audiovisual The great war”,  realitzat conjuntament amb tres companyes de classe ha sigut exposat al canal online de videos-assaigs del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El documental  El Hilo Rojo  és la seva opera prima com a directora.

Housing first, un nou sostre

(Barcelona)

Durada: 23’. Any: 2016. Director: Eloy Calvo. Productora: SATELITE STUDIO. Producció: Eloy Calvo i Esther Roma. Guió: Eloy Calvo. Fotografia: Eloy Calvo i Esther Roma. Idioma original: Català i Castellà.

Primer premi al desenvolupament d’un projecte documental otorgat per Docs Cooperants. Organitzat per Casa Sagnier i l’Ajuntament de Barcelona.

Cada nit dormen más de 900 persones als carrers de Barcelona. Arrels Fundació aposta des de 2014 per implementar el model Hosuing First, en el que des del primer moment s’ofereix a la persona sense sostre un habitatge.


Eloy Calvo

Director i storyboard artist. Graduat a l’ESCAC en l’especialitat de Direcció.

Ha dirigit el curtmetratge de ficció Waste Days i diversos curtmetratges documentals gravats a la Xina, el Japó i Nicaragua. Japó Visions Imaginades es va emetre a TV3, Betevé i va ser seleccionat al DocsBarcelona 2012.

També ha realitzat storyboards per cinema, curtmetratges, TV-movies i publicitat. Ha treballat com a storyboard artist per sèries d’animació com Sendokai Champions, JokeBox i “The Flying Squirrels.

Actualment treballa realitzant campanyes audiovisuals per Satélite Studio, Rodar y Rodar, BaikalPro i en el desenvolupament de diversos projectes propis de llargmetratge de ficció.

Housing First: un nou sostre és el seu darrer curtmetratge documental premiat amb el primer premi al desenvolupament de projecte de documental al DocsCooperants 2015.

No por su cante

(Barcelona)

Durada: 13’. Any: 2016. Directora: Alba Gómez. Productora: UNIVERSITAT POMPEU FABRA. Producció: Pablo Ángel Candel. Guió: Alba Gómez, Pablo Ángel Candel, Eric Berman, Mar Margarit. Fotografia: Éric Berman. Idioma Original: Castellà.

La passió per una afició pot definir el nostre estil de vida. La caça, la cria, el cant dels ocells, i els concursos són el dia a dia dels nostres protagonistes, els silvestristes. La fascinació per aquest univers queda retratada de manera fantàstica, emmarcada a la perifèria de Barcelona.


Alba Gómez Celdrán

(Santa Coloma de Gramenet, 1994)

Va estudiar el grau en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, ​​cursant l’itinerari de Direcció i Realització. És la creadora i la directora del guardonat documental Pares Hooligans (2015) – curtmetratge premiat a Ull-Nu Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus (Andorra), 11mm (Berlín) i Offside Festival (Barcelona); i seleccionat al Festival de Màlaga de Cinema Espanyol, Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx, Barcelona Sport Film Festival, Filmets (Badalona), Thinking Football (Bilbao), Somcinema (Lleida), TerzoTempo – Solidarity Soccer Film Festival de Roma, Festival Internacional de Cinema Sota la Lluna Islantilla Cinefòrum d’Huelva, entre d’altres-. Centrada més en la producció audiovisual, ha estat la cap de producció de diversos curtmetratges de ficció i l’encarregada del departament de producció del Festival Mecal Pro 2016. Actualment, és la coordinadora de l’esmentat festival, Mecal | Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona.

Street Name, Pirate

(Barcelona)

Durada: 22’. Any: 2016. Director: Patricio Castilla. Productora: EDDIE SAETA. Producció: Lluis Miñarro. Guió: Patricio Castilla. Fotografia: Patricio Castilla. Idioma original: Anglès (subt. català).

Sense llar, però abillat sempre amb abundant estil; home de mil noms però un mateix personatge, el Pirata, o El Monarca, o Kevin, és un habitant del carrer. O, com el mateix Pirata ho expressa,  ell resideix en el  sandominium, o condomini de la sorra a South Beach, Miami.


Patricio Castilla

(Santiago de Xile, 1943)

El 1964 viatja a Europa i realitza estudis de cinema a Bèlgica (INRACI) on obté el diploma de Director de Fotografia i Tècnic en Cinematografia. El 1969 torna a Xile, participa en el rodatge de documentals, noticiaris de Xile Films i pel·lícules de ficció durant el període de la Unitat Popular. Al febrer de 1973 viatja a Cuba per a la post producció de la pel·lícula La tierra prometida. A l’Havana li atorguen asil polític després del cop d’estat a Xile. Treballa en el cinema cubà (ICAIC) i el cinema xilè de l’exili com a director de fotografia i en la direcció de documentals.

A la fi de 1979 estableix residència a Europa, on a més del cinema, es dedica a la pintura i l’escriptura. Els seus relats curts Coses que passen es publiquen a Xile (Editorial LOM).

Back To Top