Skip to content

Espies en l’arena, objectiu Espanya

(Mallorca/València)

Durada: 66’. Any: 2016. Directors: Pablo Azorín i Marta Hierro. Productora: QUINDROP PRODUCCIONS AUDIOVISUALS (BALEARS)/DACSA PRODUCCIONS (PAÍS VALENCIÀ)/ IB3TELEVISIÓ PÚBLICA DE LES ILLES BALEARS/RADIO TELEVISIÓ ESPANYOLA RTVE. Producció: Pablo Azorín, Xavier Crespo, Andrés Luque. Guió: Marta Hierro i Pablo Azorín. Música original: Damián Sánchez. Fotografia: Marc Martínez i Javier G. Bordas. Idioma original: Castellà i Català.

En 1943 un grup de republicans espanyols exiliats al nord d’Àfrica són reclutats, amb la col·laboració del Partir Comunista d’Espanya, per l’Office of Strategic Services OSS, servei d’intel·ligència militar, predecessor de la CIA. Poc després desembarcaran clandestinament a les costes d’Andalusia per preparar el terreny de cara a una possible invasió aliada de la Península Ibèrica, l’operació “Backbone”.


Pablo Azorín Wiliams

Pablo Azorín és titulat en Tècniques Audiovisuals per el Taller d’Imatge de la Universitat d’Alacant i Tècnic Superior en Imatge i So per l’IES Lluis G. Berlanga d’Alacant. Compta amb més de dues dècades d’experiència en el mitjà audiovisual com productor,  director,  cap de producció y cap de localitzacions. Actualment es dedica a la recerca, direcció i producció de documentals. Fruit d’aquesta tasca són, entre altres, Agent Sicre, L’amic americà i “Espies a l’arena. Objectiu Espanya.

Marta Hierro

Llicenciada en periodisme per la Facultat de CC. de la Informació de la Universidad Complutense de Madrid. Fa setze anys que treballa com a periodista, guionista i directora de programes i documentals per a televisió. Fruit del seu treball son els documentals “Espies a l’arena. Objectiu Espanya, “Agent Sicre,  L’amic americà, El darrer viatge per a l’associació DIME de cures pal·liatives, Vacances a Txernòbil o Els monstres de ca meva, entre altres.

Back To Top