Skip to content

Desde que bailas

(Terrassa)

Durada: 72’. Any: 2017. Directors: Álvaro Torrelli i Beatriz Osorno. Productora: ESCAC FILMS. Producció: Verónica Acevedo. Guió: Álvaro Torrelli i Beatriz Osorno. Música original: Lu Rois. Fotografia: Gemma Rogés. Idioma original: Català i Castellà.

Núria i Joan han estat companys des dels 15 anys. Els rols tradicionals dins del seu matrimoni els han concedit 30 anys de rutinària estabilitat. L’obertura d’un negoci familiar i el descobriment del ball, determinen a Núria una transformació radical. Als seus 56 anys, Núria torna la vista enrere reflexionant sobre el seu passat… decideix mudar de pell.


Álvaro Torrelli

Periodista titulat en la UPS (Universitat Politècnica Salesiana) l’any 2009 a Quito, Equador. Graduat amb l’especialitat en periodisme d’investigació, inicia el seu acostament cap a les històries de vida treballant com a reporter audiovisual i fotogràfic durant 4 anys per Grup El Comercio (2009 – 2013).

L’any 2014 obté una beca de la SENESCYT (Secretaria d’Educació Superior, Ciència, Tecnologia i Innovació) per viatjar a Barcelona i estudiar un Màster en Cinematografia a l’ESCAC. A partir d’aquest moment dirigeix, al costat de Beatriz Osorno, el seu primer llargmetratge Desde que bailas (2016), un documental de tall intimista que retrata el procés de separació d’una parella catalana.

Beatriz Osorno

Cursa la Llicenciatura en Ciències de la Comunicació (I.T.E.S.O, Mèxic). És aquí on emprèn el seu camí i passió per l’art audiovisual amb un curtmetratge documental que enfronta un problemàtica ambiental, Terra Lliure (2004, Chiapas, Mèxic).

El 2009 decideix realitzar un llarg documental autogestionat, Senyoreta Sol que té el seu recorregut en festivals com el Festival de Cinema de Bogotà , Libercine Mostra de Cinema de Lavapiés, o Festival Internacional de Cinema Expressió en Curt, viatjant per Argentina, Espanya, Colòmbia i Mèxic. En 2013 el Col·legi de la Frontera Sud (ECOSUR) la convida a participar en la realització d’un documental que tracti la temàtica ambiental sobre la disposició de les escombraries a Tapachula, Chiapas, Els Tricicleros. Posteriorment obté una beca i viatja a Barcelona per estudiar el Màster de Cinema Documental a l’ESCAC. Amb el suport de l’ESCAC Films i en co-direcció amb Álvaro Torrelli, realitza el llarg documental Desde que bailas.

Back To Top