Amo
(Terrassa)
Durada: 17’. Any: 2016. Director: Àlex Gargot. Productora: ESCAC FILMS. Producció: Ana Portella. Guió: Àlex Gargot. Fotografia: Diego Cabezas. Intèrprets: Salvador Román, Mireia Oriol, Marta Blanc. Idioma original: Castellà.
Un programador d’androides obsessionat amb reproduir l’anatomia i intel·ligència humanes es veurà conduït als racons més foscos de la seva pròpia ment de la mà de Mia, la seva petita androide domèstica de companyia.
Anatema
(Barcelona)
Durada: 12’. Any: 2016. Director: Geni Lozano. Productora: EL DEDO EN EL OJO – BANDE À PART. Producció: Maria José Garcia. Guió: Geni Lozano. Fotografia: Víctor Genís. Intèrprets: María Maroto, Mikel Bustamante. Idioma original: Català.
Un dia qualsevol en la vida d’en Tomàs i la Carme, un matrimoni de mitjana edat que viu en un petit poble amb la seva filla Emma, que pateix una paràlisi cerebral. Aparentment, un dia qualsevol…
Cavalls morts
(Barcelona)
Durada: 6’. Any: 2016. Directors: Marc Ribas i Anna Solanas. Productora: I + G STOP MOTION. Producció: Marc Ribas i Anna Solanas. Guió: Marc Ribas i Anna Solanas. Música original: Xavi Lloses. Fotografia: Anna Molins. Intèrprets: Animació. Idioma original: Català.
En un aïllat indret rural on la guerra amenaça, un nen es veu obligat a fugir. Pel camí, cadàvers de cavalls per tot arreu. Només cavalls morts. Per què? Per què els cavalls han decidit matar-se els uns als altres?
El arquero
(Barcelona)
Durada: 8’. Any: 2016. Directors: Ignacio Garriga i Sandra Garcia. Productora: UNIVERSITAT POMPEU FABRA. Producció: Ivet Castelo. Guió: Ignacio Garriga i Sandra Garcia. Música original: My expansive awareness. Fotografia: Marta Lallana. Intèrprets: María García Vera, Esther Dalmau, Daniel Blanqué, Damián Esteve, Enriqueta Gabriel. Idioma original: Castellà.
Després de patir una greu crisi personal una dona ha de torna a adaptar-se a la vida en societat quan el seu germá organitza un menjar per que conegui a un amic.
En acabar
(Mallorca)
Durada: 73’. Any: 2017. Directors: Guillem Miró i Thor Echevarría. Productora: SA SOMERETA PRODUCCIONS. Producció: Antonia Maria Miró. Guió: Guillem Miró i Thor Echevarría. Música original: Beñat Revuelta. Fotografia: Jordi A. Corrales. Intèrprets: Marc Joy, Montse Amer, Guiem Juaneda, Lluís Marqués. Idioma original: Català.
Gori, un jove idealista que passa els estius a Mallorca, intenta seduir als seus amics i a la seva ex al·lota, perquè l’acompanyin a una verbena a l’altra punta de l’illa. El que els seus amics no saben, és que realment està cercant una misteriosa al·lota que va conèixer una nit d’estiu que només sap el seu nom: Iruri.
Guillem Miró
Ha escrit i dirigit diversos curtmetratges entre els quals cal destacar El Guiador d’ànimes (2014), El perquè de Mariano (2015) o Motius (2016), aquest últim seleccionat en diversos festivals nacionals. També és creador de la sèrie d’animació Animals, actualment en fase de producció. Ha treballat de guionista tant com per a productores com per compte propi. Actualment és muntador freelance i guionista i dibuixant d’Històries histriòniques mentre prepara el seu segon llargmetratge.
Thor Echevarría
Ha escrit i dirigit curtmetratges com El mort està calent (2012). Actualment viu a Mallorca mentre compagina la seva feina com a professor de música i escriu enigmes per room scapes a nivel nacional.
Amb la seva productora Tarannà Films ha coproduït i portat a terme projectes propis com a directora i guionista movent-se des de la televisió fins al cinema i la vídeo-creació experimental. El seu primer llargmetratge com a directora, un Suau Olor de Canela es va presentar en més de 20 festivals internacionals, guanyant 4 premis, i va tenir la seva estrena nacional al novembre al 2014.
Lesa humanitat
(Barcelona)
Durada: 109’. Any: 2017. Director: Héctor Fáver. Productora: VARGTIMMEN FILMS S.L./AUREAL THEOREM S.L. Producció: Lluís Serra i Ramon Térmens. Guió: Héctor Fáver. Música original: Lito Vitale. Fotografia: Gerard Gormezano. Idioma original: Català i Castellà.
Des de la perspectiva de l’anàlisi de diversos conflictes mundials en què s’han violat els drets humans reflexionem sobre la necessitat d’una jurisdicció universal. Analitzem el perquè a Espanya encara hi ha víctimes oblidades des de la Guerra Civil i crims contra la humanitat sense resoldre
Héctor Faver
Director i professor durant 28 anys al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. En aquest període va produir dins del pla pedagògic i, a través de la seva pròpia productora, 11 llargmetratges, i més de 270 curtmetratges en format cinematogràfic. Tots ells realitzats íntegrament pels alumnes i professors del centre, un dels quals va guanyar el Goya a millor curtmetratge documental.
Com a realitzador ha dirigit els llargmetratges, El Acto (1986), amb el que participa al Chicago International Film Festival, Nice International Film Festival (Premi Especial del Jurat a la Millor Realització), Festival de Cartagena de Indias. La memòria del agua (1991), seleccionat a la Secció Oficial al Festival Internacional du film du Cannes; rep el premi Joris Ivens a l’Internati nal Documentary Film Festival Amsterdam; menció especial del jurat al Festival du Film Juif et Israelien de Montpellier; va a competició al Stockholm Film Festival; i participa també al Human Rights Watch Film Festival, New York. Invocación (2000), participa a la LVII Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica, la Biennale Di Venecia; Festival Internacional de Cine Donostia; Premi al Millor Guió i Premi Especial del Jurat al Festival de Cine de Alcalà de Henares.
Les bones nenes
(Barcelona)
Durada: 16’. Any: 2016. Directora: Clara Roquet. Productora: LASTOR MEDIA. Producció: Sergi Moreno i Tono Folguera. Guió: Edu Sola i Clara Roquet. Música original: Paul Tyan. Fotografia: Gris Jordana. Intèrprets: Nídia Chamorro, Ona Comas, Marta Marco, Ernest Villegas. Idioma original: Català.
Els pares de la Júlia i la Paula sempre han criat cavalls. Les nenes varen passar-se la infància jugant juntes dins l’estable però l’adolescència ha dinamitat la seva relació. La violència de l’edat adulta s’obre pas destrossant tot allò que troba.
No quiero perderte nunca
(Barcelona)
Durada: 75’. Any: 2017. Director: Alejo Levis. Productores: LIFE & PICTURES. Producció: Sebastià Mery. Guió: Alejo Levis. Música original: Nico Roig, Alejo Levis. Fotografia: Gina Ferrer. Intèrprets: Maria Ribera, Carla Torres, Aida Oset, Montse Ribas. Idioma original: Castellà.
La Paula en tenir coneixement de la pèrdua de la seva mare, rep la visita d’aquesta a la casa. Paula la tractará d’expulsar. Per a això, ella començarà un viatge a un món de confusió, l’oblit i la foscor seguint el camí de la seva mare va prendre, abans de deixar aquest mon. La Malena hi serà aprop per salvar-la.
Alejo Levis
Realitzador de videoclips i publicitat des de fa més de quinze anys, a més de dramaturg i director teatral. Ha coescrit el guió del llargmetratge 14 dies amb Víctor, seleccionat a competició al Festival de Sitges del 2010. Ha estat a més muntador de pel·lícules com The Birthday, d’Eugenio Mira. A la primavera del 2014 s’estrena el seu primer llargmetratge com a director, Tot semblava perfecte, al Festival de Málaga de Cine Español. Ha passat entre d’altres pel D’A, de Barcelona, o el London Spanish Film Festival.
L’home llop
(Terrassa)
Durada: 20’. Any: 2016. Director: Lluís Sellarès. Productora: ESCAC FILMS. Producció: Clara Mata. Guió: Beñat Iturbe i Lluís Sellarès. Música original: Roc Montoriol. Fotografia: Pablo Paloma. Intèrprets: Nico Roig, Mar del Hoyo. Idioma original: Català.
Nico és la meitat de la parella que es queda a casa mentre Mar treballa, mirant la immensitat del bosc per la finestra i buscant noves maneres de procrastinar.